// Zorg algemeen

Gerardus 62 jaar, heb veel last van Hartoverslagen na de ablatie.

Ik heb op 10-4-2015 een ablatie gehad.
Heb vanaf die tijd ontzettend veel last van hartoverslagen soms wel 3 keer per minuut.
Als ik ben fietsen is het veel minder tijdens de inspanning, maar in rust heb ik er dan weer veel last van.
Wat kan ik er zelf aan doen, het maakt mij angstig.
Ik rook niet, drink nooit alcohol, geen cafeïne en sport regelmatig.
Is er misschien een medicijn voor dit geval?
Groeten.


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • F P avatar
    Ook ik ben 62 jaar oud en al hartpatiënt sinds mijn geboorte. Na mijn eerste openhartoperatie (1972) kreeg ik ook last van overslagen.In het begin vond ik het ook eng, maar ik weet nu uit ervaring (ruim 42 jaar!!) dat het niet gevaarlijk is.Ook ik heb ze inderdaad voornamelijk in rust en dat lijkt me ook wel logisch.Ik heb vroeger wel gerookt, drink wel cafeïne én alcohol en sport nagenoeg niet (daar heb ik de energie niet voor). Dus maak je geen zorgen over die overslagen, ze kunnen echt geen kwaad. Vervelend is het wel, daar ben ik het mee eens!Sterkte,

    0
  • L D avatar
    Wat vervelend dat u zo'n last heeft. Belangrijk is dat eerst duidelijk wordt waar de overslagen vandaan komen. Ze kunnen namelijk zowel uit de boezem, als uit de kamer komen. Dit is heel makkelijk op een ECG te zien. We beschouwen overslagen niet als gevaarlijk, dus probeert u zich geen zorgen te maken. Ieder hart maakt overslagen, maar sommige mensen hebben ze frequent en voelen ze ook nog. Er bestaan geen medicijnen, specifiek voor dit probleem, mede omdat er ook geen afwijkingen in het hart zijn. Dit betekent dat het vaak een kwestie van proberen is, welk medicijn het werkt. Als er heel veel overslagen zijn, >10.000 per dag, dan is ablatie van de overslagen ook een goede optie.Mogelijk had u ze voor de ablatie ook al. Bent u na de ablatie met medicijnen gestopt? Mogelijk onderdrukten die medicijnen de klachten.Overleg met uw cardioloog; hij kan makkelijk uitzoeken wat er is en wat de behandeling is. Maakt u zich vooral ook geen zorgen.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy