// Zorg algemeen

Genetisch onderzoek

Eind 2010 is er vanwege ARVC (ik voldeed aan de criteria) een ICD geïmplanteerd. Er is toen ook DNA ingezet voor een genetisch onderzoek. Omdat er een UV gevonden is in een bepaald gen is er voor verder onderzoek een huidbiopt afgenomen om te bepalen of het om een onschuldige variant gaat of dat het toch een ziekteveroorzakend effect heeft. Het huidbiopt is vorig jaar juni afgenomen en er is nog geen uitslag.Mijn vraag is: waarom neemt een genetisch onderzoek zoveel tijd in beslag?

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L D avatar
    Bij genetisch onderzoek wordt het DNA onderzocht. Het DNA bevat meer dan 25.000 genen (= zeg maar een recept voor de moleculen in het lichaam). Een gen is heel slim opgebouwd en bestaat uit een grote verzameling van bouwsteentjes, waarbij elk bouwsteentje uiteindelijk weer bestaat uit een unieke volgorde van 3 baseparen. Er bestaan maar type 4 baseparen (A, T, G, C), maar doordat ze alleen maar met z'n drie├źn samen betekenis hebben, bestaan er weer heel veel mogelijkheden (AAA, ATC, GTC enz). Deze baseparen komen in elke cel miljarden keren voor.De analyse van een gen kost heel veel tijd, en ook geld. De technieken worden steeds sneller en beter, maar kosten nog steeds veel tijd. Het maakt voor de analyse niet veel uit of je 1 of 100 samples onderzoekt. Daarom wordt soms nog wel eens gewacht totdat er meer samples zijn. Bovendien moet zo'n bepaling ook heel zorgvuldig gedaan worden, en ook achteraf nog eens gecontroleerd. De uitslag heeft tenslotte grote consequenties, en een vergissing of meetfoutje is onacceptabel.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy