// Zorg algemeen

Geleiding in je hart

Wie kan in simpele bewoording uitleggen wat het betekend als de geleiding in je hart niet goed is. Is dat hetzelfde als een av-blok?? En kan het er voor zorgen je hartritmestoornissen voelt. Bij mij is mijn hartslag soms heel snel (ook als ik gewoon zit of ga liggen in bed) en soms ook heel langzaam (rond de 30) dan heb ik het idee ik ga zo tegen de vlakte. Nog niet echt gebeurd gelukkig.

 

 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • m p avatar
    Bedankt voor je uitleg . Ik moet toch over een maand of twee op controle (heb een aneurysma aan de wortel van mijn aorta). Ik zal hem eens vragen of hij kan uitleggen wat in mijn geval die slechte geleiding betekend.

    0
  • M V avatar
    Ik zal het proberen, maar hoor graag als het niet duidelijk is of te ingewikkeld. Om te beginnen het je het gewone hartritme. Dat normale hartritme heet sinusritme. Dat wil zeggen dat het ritme zijn oorsprong heeft in de sinusknoop. De sinus knoop bevindt zich in het dak van de rechter boezem. Deze sinusknoop heeft bij een gezond hart de boven toon. Dat het hart samen trekt wordt geregeld door deze knoop. Als de sinusknoop vuurt trekt eerst de rechter boezem, dan De linkerboezem samen. Zie het als een steen die je in het water gooit en uitwaaiert net als het water rimpels. De prikkel gaat over van de boezem naar de kamer, ook weer over een knoop. Daarna gaat de prikkel verder over de kamers, eerst via de bundel van his, dat is een bundel op het hartspierweefsel die de prikkel verder geleid (laat gaan) over naar de kamers. Daar heb je de vezels van purkinje die er voor zorgen dat de kamers samen trekken. Waardoor het bloed het lichaam en de longen in wordt gepompt.En eigenlijk alles kan anders lopen, waardoor je geleiding stoornissen hebt. Wat u aan geeft kan meerdere redenen hebben dus specifiek kan ik er niet op in gaan. Maar wel kort wat redenen neer zetten.Het kan zijn dat uw sinusknoop ziek is, waardoor deze prikkels snel en langzaam afgeeft. Therapie hiervoor is een pacemaker.Het kan zijn dat er een ritme vanuit de boezem komt die sneller een prikkel afgeeft dan de sinusknoop, hierdoor wordt het ritme sneller. Het kan zijn dat de sinusknoop wel een prikkel door geeft, maar dat deze vast gehouden worden in de knoop tussen de boezem en de kamer. En later door gegeven wordt.Er zou ook en andere reden kunnen zijn, misschien kan uw cardioloog aangeven waar er bij u aan gedacht wordt. Dan is dat makkelijker specifiek uit te leggen.Hopelijk kunt u hier iets mee..

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy