// Zorg algemeen

Gek gevoel (alsof er een luchtbel zit)

Door AF ben ik me heel bewust van wat ik voel in mijn borstkas en soms weet ik niet of het nu mijn hart is wat ik voel of wat anders. Ik ben tevens bekend met hyperventilatie.Ik heb weleens het gevoel dat mijn hart elk moment sneller kan gaan kloppen. Dan lijkt het of er een luchtbelletje zit of dat ik een boer moet laten en dat het dan weg is. Nadat ik kuch is dat dan weg.Soms komt dit gevoel als ik 'hang' op de bank. Als ik mijn slagader in mijn hals voel dan voel ik geen rare dingen.Het is allemaal wat vaag omschreven maar hopelijk duidelijk genoeg voor jullie. Mijn vrouw wordt erg onrustig van dit alles en is ook erg bang door AF.

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


5 REACTIES

 • y s avatar
  Ik heb hier ook last van...heb zelf boezemflutter gehad. Maak me er niet veel zorgen om, maar 'de luchtbel' voelt wel vervelend af en toe. Ik denk niet dat het gevaarlijk is maar bij het volgende bezoek bij mijn cardioloog vraag ik het wel.

  0
 • M E avatar
  Wat u beschrijft zou kunnen duiden op aerofagie, soms drukt zo,n luchtbel richting je hart en kan het daar pijn geven , lucht een boer laten op en is de pijn ook weg. Meestal meer maag/darmklachten maar deze klacht is wel bekend.sterkte ermee

  0
 • F S avatar
  Boezemfibrilleren hoeft niets te zeggen over de kwaliteit van het hart en kan optreden zonder dat er sprake is van andere aandoeningen. We noemen dat dan lone AF.Er zijn echter ook aandoeningen die de kans op het krijgen van boezemfibrilleren vergroten en die moeten worden uitgesloten als iemand boezemfibrilleren heeft.

  0
 • D P avatar
  Bedankt voor de snelle reactie!Boezemfibrilleren zegt toch verder niets over de kwaliteit van je hart?

  0
 • F S avatar
  Als er een aandoening zoals bijvoorbeeld de ritmestoornis atriumfibrilleren is geconstateerd dan is het logisch dat je je wat meer bewust wordt van de dingen die je voelt. Het is belangrijk dat jij en je vrouw zich realiseren dat boezemfibrilleren wel heel vervelend is en ook ongewenst maar dat het niet bedreigend is.Wat je beschrijft kan ik net goed thuisbrengen, wel omschrijven lotgenoten van je vaker een wat onrustig gevoel in de borstkas alsof er een episode van boezemfibrilleren aan zit te komen die niet doorzet. Ik ben benieuwd of er Hartvolgers zijn die jouw verhaal herkennen en je een hart onder de riem kunnen steken

  0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy