// Zorg algemeen

Geen SVT gevonden die AF induceert

Beste mensen

Ik (41 jaar) ben bekend met aanvalsgewijs AF en mogelijk een SVT die dit induceert. Dit vermoeden komt overeen met mijn eigen waarneming: eerst snel met enkele overslagen daarna onregelmatig en te snel.

Onlangs hebben ze onder narcose een efo en ablatie gedaan. Uit het efo is gekomen dat er geen SVT opwekbaar is met PES atrium, ook niet onder isoprenaline. Wel een VA blok (of wordt hier AV blok bedoeld) tijdens ventriculaire pacing. Verder zijn de longaders geïsoleerd (met opvallend veel ectopische activiteit in RSPV en RIPV ?).

Nu vraag ik me af dit snelle ritme nu voortkomt uit de longvenen activiteit die uiteindelijk leidt tot AF. Of is er mogelijk toch nog sprake van een SVT die alleen niet opspoorbaar is. Zou het niet opspoorbaar te maken kunnen hebben met het feit dat ik onder narcose was?

Ik ben benieuwd naar uw antwoord en wederom hartelijk dank.


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L D avatar
    ,Je stelt opnieuw heel veel vragen die eigenlijk bij je behandelaar terecht horen, omdat ik de details niet ken. Als er VA-block wordt geschreven dan wordt er echt geen AV-block bedoeld. VA-block is belangrijk, omdat een onderliggende SVT meteen veel minder waarschijnlijk is.Als er geen SVT opwekbaar is, dan is het volkomen logisch dat er dan wordt overgegaan op de isolatie van de longaderen.De hele snelle activiteit uit de longaderen is inderdaad verantwoordelijk voor het ontstaan van boezemfibrilleren.Je houdt je sterk bezig met begrippen en teksten die bedoeld zijn voor mensen die daar jaren voor gestudeerd hebben. Dat is niet erg, maar trek geen conclusies uit wat je denkt te lezen. Dat leidt tot niets. Benader je behandelaar en vraag hem om aanvullende informatie specifiek voor jouw situatie, die dan in normale taal gegeven kan worden. Om je goed te informeren, en dan op jouw situatie toegesneden, is veel informatie nodig, die ik nu ook niet heb.Maar, ook wat je nu beschrijft, is volkomen gebruikelijk en logisch.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy