// Zorg algemeen

Geen conditie 4 maand na ablatie

Ik heb in september dit jaar een ablatie gehad voor boezemfibrilleren in Leeuwarden. Het was een cryo ablatie, het gaat redelijk maar na 2 maand en drie maand lag ik weer in ziekenhuis voor cardioversie. Tot op heden gaat het goed alleen loopt mijn hartslag erg snel op en heb ik totaal geen conditie. Is het reeel om te stellen dat de ablatie geen succes is geworden en bij inspanning heel snel buiten adem, terwijl ik voor de ingreep wel drie uur op de tennisbaan stond te spelen. Hoort dit er allemaal bij?


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L D avatar
    Dit is natuurlijk niet wat u voor ogen had, toen u besloot de ablatie te ondergaan.We weten dat na een ablatie de rust hartslag hoger kan zijn en de piek-hartslag ij inspanning lager. Dat wordt veroorzaakt door het feit dat bij de ablatie ook zenuwknoopjes aan de buitenkant van het hart beschadigd raken. Maar, dit wordt in de loop van weken tot maanden weer normaal.Een tweede verklaring is dat u toch een ritmestoornis heeft, maar van een ander soort dan het boezemfibrilleren. Ik adviseer u om nog eens een ECG te laten maken.Wat ook nog kan is dat bij de ablatie uw medicijnen zijn veranderd en uw hart daardoor nu anders aanvoelt.Kortom, er zijn meerdere opties, en ik adviseer u om dat met uw elektrofysioloog te bespreken, omdat ik nu de medische details mis.

    1

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy