// Zorg algemeen

Geen antistolling na ablatie AVNRT?

Na 3 jaar gesukkeld te hebben is er gisteren tijdens een EFO een AVNRT vastgesteld en vervolgens meteen behandeld met een ablatie. De behandeling heeft plaatsgevonden in het Catharina Ziekenhuis te Eindhoven. Niets dan lof voor het personeel. Ik ben een vrouw van 28 jaar en de AVNRT had een grote invloed op mijn dagelijks leven.

De behandeling is geslaagd. Er is op verschillende plekken geableerd. De ritmestoornis was hierna niet meer op te wekken. Ik voel me nu al een ander mens! Wel ben ik erg moe en is mijn lies pijnlijk, maar dat neem ik maar voor lief. :)

In allerlei patiëntfolders en op diverse fora lees ik dat patiënten antistollingsmedicatie voorgeschreven krijgen om te voorkomen dat er stolsels ontstaan op de plekken waar geableerd is. Ik schrok hier een beetje van, want ik heb helemaal niets qua medicatie gekregen. Is dit niet in alle gevallen noodzakelijk? Op welke criteria wordt getoest of iemand antistollingsmedicactie moet nemen of juist niet? Hopelijk is er hier iemand die me gerust kan stellen.

Groet,


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L D avatar
    Goed dat u deze vraag meteen stelt, en een oplossing zoekt.Alleen bij een beperkte aantal soorten ablaties is antistolling noodzakelijk; bij deze behandelingen worden de patienten ook voor de ingreep als behandeld met bloedverdunners. Bij een AVNRT, maar bijv ook bij een WPW of bij de behandeling van overslagen, is antistolling niet nodig.U hoeft zich dus geen zorgen te maken.Die vermoeidheid na ablatie van een AVNRT horen we vaker. Niemand weet hoe dat komt, maar het gaat vanzelf weer over.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy