// Zorg algemeen

Gebruik medicijnen en mogelijke (toekomstige) bijwerkingen

Even mijn situatie: eind september 2014 heb ik mijn eerste hartinfarct gehad waarbij 6 stents zijn geplaatst. Mijn pompfunctie was nog maar 35% omdat ik te laat was. Na een week mocht ik het ziekenhuis verlaten met allerlei medicatie op zak. Drie weken later kreeg ik een hersenbloeding door de triple theraptie die ik toen kreeg. (ascal, fenprocemon en prasugrel, moest eigenlijk clopidogrel zijn) Na drie maanden in het ziekenhuis te hebben gelegen (inclusief Sofia in Den Haag) kwam ik eind december thuis, daarna poliklinisch gerevalideerd in Gouda. Eind juni hield mijn therapie op en nu volg ik nog Lopedie en Ergo. Ondertussen heb ik ook preventief een ICD gekregen eind juni. Ik zit nog steeds thuis in de ziektewet en kan maar 3 ochtenden werken - dat komt door de hersenbloeding. Ik heb te veel prikkels en van de hersenbloeding heb ik epilesie aan overgehouden.

Mijn medicatie:

Perindopril 4mg/Pantoprazol 40mg/Tamsulosine 0,4mg/Metoprololsuccinaat 100mg/Furosemide 20mg/carbasalaatcalsium 100mg/Atorvastatine 20mg

Voor mijn epilepsie: Vimpat 100mg 2xdaags/Kepra 1000mg 2*daags

Nu mijn vraag:

Ik slik zoveel medicatie en ik wil weten of in mijn geval pantoprazol nog nodig is (ik slik het al een ruim een jaar en als ik de bijsluiter lees daar wordt ik niet vrolijk van) en of er een alternatief is voor Atorvastatine. Ik heb gelezen over  PCSK9-remmers en kom ik ook daarvoor in aanmerking.

Ik heb op dit moment nog geen of nauwelijks bijwerking


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • P T avatar
    Zo, u heeft enorm veel naars meegemaakt in korte tijd.Ik begrijp dat u kritisch bent over de medicatie (en dat is vaal een hele berg) moet slikken. Dat is ok goed.Specifiek over uw vragen:- atorvastatine is een LDL-cholesterol verlagend medicijn. In diezelfde klasse zitten ook medicijnen als simvastatine en rosuvastatine, maar alsu geen bijwerkingen heeft zou ik het zo laten, mits het cholesterol fraai gereguleerd is. In geval van intolerantie voor statines. kan een PCSK9-remmer als evolocumab (regatta) een alternatief zijn inderdaad. - pantoprazol is een maagzuurremmer. Over het algemeen gebruikt een dokter criteria om te bepalen of iemand die bloedverdunning gebruikt (carbasalaatcalcium in uw geval) ook maagzuurremming met gebruiken: bijvoorbeeld als iemand boven de 65 jaar is of als iemand ooit eerder een maagzweer heeft gehad.Succes

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy