// Zorg algemeen

Gebruik Lisinopril

Mijn man is vorig jaar april geopereerd aan een nieuw hartklep en 2 bypasses. sindsdien moet hij medicijnen slikken. Waaronder Lisinopril. Hij voelt zich sinds de operatie niet optimaal, verre van dat, hij heeft allerlei kwalen overgehouden. Wij denken dat vele het gevolg zijn van medicijngebruik. Wat ons, mij vooral, opvalt dat hij is veranderd. Zijn persoonlijkheid is veranderd. Wat hij vroeger geen probleem vond is het nu wel een probleem, hij vergeet dingen en hij herinnert zich dingen anders. Wij zijn ons bewust dat een operatie als deze behoorlijk impact heeft op je leven, maar dat het een persoonsverandering met zich meebrengt is wel heftig. Vooral dat afgelopen weekend aan mijn man werd gevraagd of hij na de operatie ook een persoonsverandering heeft laten doen. Dus ben ik gaan googelen en vond dat dit kan ontstaan met bovengenoemd medicijn.Ik zou graag antwoord krijgen daar het voor mij niet te begrijpen is dat hij zo is veranderd.

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • F S avatar
    dat moet erg moeilijk zijn voor jullie allebei. Je noemt 2 mogelijke oorzaken van de gedragsverandering te weten de operatie/narcose en het gebruik van lisinopril. Ten aanzien van de lisinopril zijn in de literatuur inderdaad gevallen beschreven van mensen die hallucinaties en gedragsveranderingen kregen die na het staken van de lisinopril weer verdwenen. Het gaat hier over zeldzaam voorkomende bijwerkingen maar het kan dus wel. Lisinopril is een bloeddrukverlagend middel en kan mogelijk vervangen worden door een bloeddrukverlagend middel uit een ander medicijn groep.Dat de gedragsverandering kan echter ook heel goed het gevolg zijn van de operatie Sommige patiënten zijn na hun operatie sneller geëmotioneerd. Ze huilen snel, ook wer daarvoor (voor anderen) geen aanleiding lijkt te bestaan. Zij hebben de eerste weken tot maanden na het ontslag weinig controle over hun emoties. Onredelijke boosheid, driftbuien en snel geïrriteerd raken, zijn verschijnselen die bij het verwerken van een ingrijpende gebeurtenis, wat een hartoperatie zeker is, kunnen optreden. Probeer er samen vertrouwen in te hebben dat deze reactie hoe pijnlijk ook bij het proces horen en in de meeste gevallen tijdelijk zijn.Sterkte samen

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy