// Zorg algemeen

gebruik flecinide en metropolol bij boezemfibrilleren

Sinds 2014 last van boezemfibrilleren. Aanvalsgewijs en aanvankelijk een keer per 2 maanden. Daarna vaker tot afgelopen voorjaar elke week wel een aanval. Op advies van cardioloog fleinide 100 mg retard em metrpolol 50 mg retard per dag. Dat zou de aanvallen moeten verminderen. Binnen een nweek werden de aanvallen wel korter maar de frequentie nam verder toe tot uiteindelijk wel 3 aanvallen per dag. Nu zegt de cardioloog dat dat niet door de flecainide kan komen. Daarbij komt dat door de medicatie ik bijna niet meer kan functioneren. Heel kortademig. Erg lage hartslag (tussen de 43 en 48 per minuut), erg vermoeid en zelfs booschappen doen is te vermoeiend. Voor die tijd gebruikte ik alleen medicatie als ik een aanval had en eigenlijk beviel dat veel beter. Maar ik mag niet stoppen met deze medicatie terwijl ik nu het gevoel heb niets meer te kunnen. Ik zit er aan te denken maar op eigen gelegenheid met alle medicijnen te stoppen en weer over te gaan op alleen gebruiken bij een aanval. 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • P V avatar
    Flecainide is een van de meest effectieve middelen die we hebben voor boezemfibrilleren, maar het werkt niet altijd goed genoeg. De bijwerkingen, bijv de vermoeidheid, is waarschijnlijk meer van de metoprolol dan van de flecainide. Bespreek met Uw cardioloog of een dosisaanpassing of andere betablokker misschien verbetering kan geven. Als de medicatie tegen het boezemfibrilleren niet *meer( goed werkt, kan een overweging zijn om een catheterablatie te doen; bespreek dit ook eens met Uw cardioloog. Een deel van de mensen heeft hierna geen medicatie meer nodig...Succes!

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy