// Zorg algemeen

Gebruik bloedverdunners

Giedendaag.

Ik heb de volgende vraag.

Ik heb sinds 2008 hartritmestoornissen. In 2016 heb ik een ablatie ondergaan. Deze abalatie is goed gelukt. Ik heb nu een chadsvasc score van 2 volgens mijn cardioloog. Het is echter nog niet helemaal duidelijk of ik de bloedverdunners altijd moet blijven gebruiken. De cardioloog van het CWZ heeft deze vraag gesteld aan de cardioloog van het Radboud.Hierop antwoord deze cardioloog "indien er aan de hand van de chadsvasc score indicatie is voor contunueren, adviseren wij de medicatie in principe levenslang te continueren". Mijn bloeddruk varieert tussen 120/130 en 80/90. mijn hartslag tussen de 80/90.  Ik hoor graag van u wat uw advies is in deze.

Als vast bedank. Met vriendelijke groet. .

 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • P V avatar
    Uw vraag is: als ik na mijn ablatie vrij ben van atriumfibrilleren, moet ik dan nog wel bloedverdunners blijven gebruiken? Het makkelijke antwoord is: we weten het niet.Een aantal onderzoeken laat zien dat het risico op een herseninfarct na een ablatie waarschijnlijk kleiner is, maar deze onderzoeken leveren geen hard bewijs. We hopen volgend jaar onderzoeksrersultaten te krijgen die hier een duidelijker antwoord op gaan geven. Tot die tijd blijft het een beetje gissen. Zelf bespreek ik deze onzekerheid bij mijn patienten met een lage CHADS-VASc score (1 of 2) en we maken dan samen een keuze. Bij mensen met een CHASD-VASc score van 3 of hoger vind ik het meestal verstandiger om met de bloedverdunners door te gaan.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy