// Zorg algemeen

Gebroken hart.

Vanmorgen hoorde ik dat iemand in het ziekenhuis was opgenomen met een gebroken hart. [ ik bedoel niet liefdesverdriet ] Kan iemand mij uitleggen wat dit inhoudt? Er werd gesproken over een scheurtje bij het hart. Ik zou het fijn vinden uitleg te krijgen over een gebroken hart.


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


5 REACTIES

 • H H avatar
  In mijn antwoord heb ik mij laten leiden door het beschreven scheurtje, hierbij gebruiken wij niet de term gebroken hart. Zoals terecht opgemerkt staat een specifieke cardiomyopathie vorm, " Tako Tsubo" , met name in de Engelse literatuur bekend als het broken heart syndrome, een scheurtje in/bij het hart maakt hier normaal gesproken geen deel van uit. Bedankt voor het meedenken, hier is Hartvolgers bij uitstek voor bedoeld

  0
 • L W avatar
  @ en ,Ik denk dat er inderdaad sprake is van Tako-tsubocardiomyopathie. Ook Gebroken hart syndroom genoemd. Deze persoon had nl enkele dagen van tevoren iets vreselijks meegemaakt. Ik begrijp alleen niet waarom er werd gesproken van een scheurtje.Ik dank jullie voor het meedenken.@ ,Ik begrijp niet goed dat de naam Gebroken hart syndroom niet bekend is vanuit de cardiologie want als ik het goed begrijp heeft toch met de hartspier te maken?

  0
 • H O avatar
  Ik denk ook eerder aan het 'Tako Tsubo syndroom' of wel 'gebroken hart syndroom' waarbij de symptomen lijken op een hartinfarct.

  0
 • H x avatar
  Misschien het Tako tsubo syndroom,in Engels broken heart?

  0
 • H H avatar
  , veel mensen zullen wel eens het gevoel gehad hebben van een gebroken hart, de tijd en/of een nieuwe liefde heelt dit weer vanzelf. De term gebroken hart ken ik verder niet vanuit de cardiologie, het scheurtje waarover je spreekt kan meerdere oorzaken hebben, bijvoorbeeld het niet of onvoldoende sluiten van het tussenschot tussen de linker en rechterboezem,( ASD)dit speelt zich meestal af in de baby/kinderleeftijd en kan vrij eenvoudig gecorrigeerd worden. Na een hartinfarct kan soms als complicatie een scheurtje in de hartspier optreden op de plek van het infarct, dit kunnen vrij ernstige complicaties zijn afhankelijk van de locatie, er kan bv een scheurtje optreden in het tussenschot van de linker en rechter hartkamer (VSR) of er kan een scheurtje optreden in de hartspier waardoor er bloed kan lekken naar het hartzakje (vrije wand ruptuur) de aanhechting van een hartklep kan door een infarct ook afscheuren waardoor de hartklep niet meer goed functioneert. Zoals gezegd betreft het complicaties die goed opgevangen moeten worden, gelukkig verlopen de meeste hartinfarcten ongecompliceerd. Hopelijk heb je iets aan dit antwoord, het zou leuk zijn als anderen hun ervaringen met een "gebroken" hart ook met ons willen delen.de geboorte, oorzaken veel mensen

  0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy