// Zorg algemeen

fysieke klachten na operatie

Beste, ben vandaag 3 weken verder na een by-pass operatie: 4 omleidingen m.b.v. 2 borstwandslagaders.

Al die tijd nagenoeg niet geslapen door spierpijnen en de laatste dagen heb ik ook moeite met "plat" liggen; dan wordt ik benauwd. Ook overdag lukt het mij bijna niet om een buikademhaling te krijgen. Op de home trainer wil wel, wandelen ook maar met een verkeerde ademhaling. 's Avonds doodmoe maar niet kunnen slapen. Inmiddels plastabletten, Furosemide gekregen(vocht in de benen en voeten). Vanwege pijn links en rechts op de borsthuid Gabapentine gekregen.

Verder:Sotalol; Kaliumlosartan; Simvastatine;Grepid;Pantoprazol en Acenocoumarol. Helaas heeft naast het slaaptekort ook een energieloos/ vutloos gevoel zich meester gemaakt van mij.

Is dit allemaal typisch voor zo'n ingreep en moet ik hier doorheen en of moet er een aanpassing komen van de medicijnen? Mijn eerste contact met een cardioloog speelt pas over 5 dagen. Het telefonisch contact tot nu toe met huisarts en ziekenhuis gaat door  snelheid en weinig tijd voorbij aan bovenstaande klachten.NB in geen voorlichting zijn deze klachten benoemd als mogelijk komend.

Ik hoor graag een reactie.

 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • J t avatar
    meneer, mevrouw,De klachten die u beschrijft, hoor ik regelmatig van patienten die een bypass operatie hebben ondergaan. U moet zich voorstellen dat om bij het hart te komen het borstbeen door het midden wordt gezaagd. Dan wordt er een spreider in gezet en worden beide helften met geweld uit elkaar gedraaid. De ribben (en spieren en pezen) worden ook uit elkaar gedraaid en flink gemaltraiteerd! Bovendien werden bij u beide borstslagaders gebruikt, dus ook nog 2 wonden aan de binnenzijde van de borstwand. Kortom: het voelt alsof u een flinke bokswedstrijd heeft ondergaan... Het duurt meestal 2-3 maanden tot de meeste pijnklachten zijn verdwenen. Hopelijk gaat het inmiddels weer wat beter met u.Veel sterkte van , Eindhoven

    0
  • F S avatar
    Allereerst excuses dat deze vraag niet eerder beantwoord is kennelijk is hij verloren geraakt. Als het goed is ben je inmiddels bij de cardioloog geweest. Ik hoop dat deze je gerust heeft kunnen stellen. Spierpijn in de borstkas na een hartoperatie komt veel voor en kan het moeilijk maken om goed te blijven ademen. Het is belangrijk om veel te blijven bewegen. Ook goede pijnstillend kan helpen om toch diep genoeg door te ademen.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy