// Zorg algemeen

frequentie afhankelijk linker bundeltak blok

Goedemiddag,Twee jaar geleden is er na een operatie (galblaasverwijdering) bij toeval geconstateerd dat ik een frequentie afhankelijk linker bundeltak blok heb. Net na de operatie ging plots mijn hartslag omhoog en omdat ik nog aan de ‘plakkers’ zat, zagen ze linkerbundeltak blok. Aantal weken na de operatie heb ik een fietstest gedaan om te kijken wat mijn hart zou doen bij hoge inspanning.Tijdens het fietsen zagen ze weer de linker bundeltak blok. Dit ontstaat bij mij bij een hartslag van 175. Cardioloog stelde mij tijdens gesprek daarna gerust en noemde het een ‘variatie op normaal’. Niks om me zorgen over te maken…. (is dat ook echt zo??) Verder onderzoek was niet nodig. Heb dus alleen een fietstest gedaan. Daarna nog een keer telefonisch contact gehad, omdat ik toch nog wat onzekere vragen had.Waaronder een vraag of hardlopen weer mogelijk was (wilde het na lange tijd weer oppakken)Ik mocht gewoon het hardlopen weer oppakken.Echter durf ik dit nog steeds niet aan. Eenmalig geprobeerd met hartslagmeter. Bij hartslag 170 stopte ik maar weer, omdat dit mij erg onzeker maakt. Zit deels ook echt tussen de oren, hardlopen met hartslagmeter werd een obsessie. Dus hardlopen weer aan de kant gezet.Nu kriebelt het weer, maar ik durf simpelweg niet. Ik ben dus eigenlijk op zoek naar nog meer bevestiging, of hardlopen inderdaad geen kwaad kan, aangezien ik dan zeker die linker bundeltak blok heb (bij hartslag 175) Hierbij dus mijn vraag; kan ik onbezorgd gaan hardlopen met een frequentie afhankelijk linker bundeltak blok?? Ik sport overigens wel; bodypump. Maar geen idee of ik daarbij een hartslag van 175 bereik. Daarbij wil ik nog een keer de vraag stellen, of frequentie afhankelijk bundeltakblok een voorbode kan zijn van (onderliggende) hartproblemen. Ik ben naar mijn weten gezond en 32 jaar.Ik hoor het graag!

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • m g avatar
    Bij mij is afgelopen vrijdag na een galblaasverwijdering ook een LBTB geconstateerd op de uitlsaapkamer.er is een hartfilmpje gemaakt en de cardioloog heeft aangegeven dat er geen gevaar is.als ik pijn op de borst krijg moet ik me melden bij de huisarts. (lijkt me logisch)ik ben 51 jaar, heb geen overgewicht, rook en drink niet en ik ben een fanatieke sportster.Ik kom net bij de huisarts vandaan, die heeft me verteld dat ik een LBTB heb, en dat dat volgens de cardioloog geen kwaad kan.nu zit ik echter te googlen en zie dat in 90 % van deze aandoening onderliggende hartziekten de oorzaak zijn.ik wil dus wel graag een onderzoek in het ziekenhuis. 4 m moet ik op controle en ik ga het dan aangeven.toevallig kwam ik op jouw verhaal terecht, en ik vraag me af hoe het met jou verder gegaan is.groetjes

    0
  • L D avatar
    Ik zal u eerst wat uitleggen over een bundel tak block. Het hart is een bijzondere spier, die alleen puls-gewijs kan samentrekken. Na elke elektrische activitatie volgt een spiersamentrekking; maar het hart is na elke elektrische acitvatie een korte tijd niet prikkelbaar, om te voorkomen dat het hart continu samentrekt en niet meer ontspant (zoals je een gewone skeletspier aanspant)., want dan zou het niets meer uitpompen. Dit noemen wij de refractaire periode. Bij u wordt dus de refractie periode van de linker bundel bereikt als het hart 175/min gaat; de linker bundel kan het dan niet meer bijhouden. Amende dat uw hart helemaal gezond is en u gewoon zonder klachten kunt sporten, kan dit geen kwaad. Als u wel iets aan uw hart zou mankeren, dan weten we dat zo'n linker bundel tak blok bij hoge frequenties wel kan wijzen op toekomstige problemen.Ook als dit linker bundel tak blok optreedt bij een rustige hartslag, dan beschouwen we dat als een afwijking. U moet zich realiseren dat het hart gewoon blijft werken met zo'n linker bundel tak blok. Mijn advies zou zijn om gewoon te gaan sporten, maar over een jaar of 2 tot 3 wel opnieuw uw hart te laten onderzoeken. Heel soms ontwikkelt het zich toch, en komt het linker bundel tak blok ook bij een trage hartslag. Dat zou dan kunnen wijzen op een zich ontwikkelende hartziekte; dat is zeldzaam, maar het is wel goed om dat al te weten voordat je er last van zou krijgen.Voor de volledig meld ik nog dat er ook een rechter bundel tak blok bestaat. Dat is iets heel anders!

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy