// Zorg algemeen

Frequente premature ventriculaire contracties (PVC)

In buitenlands ziekenhuis is via holteronderzoek “frequente premature ventriculaire contracties” geconstateerd. Inspanning lokt de PVC uit, maar ook in de nacht veelvuldig last. De klachten voor het eerst gehad in augustus, vervolgens enkele weken niet. Vanaf eind september hebben de klachten zich opgebouwd. De cardioloog heeft mijn bisoprololfumaraat verdubbeld naar 2,5, maar dat heeft geen effect gehad op de klachten. Ik ben 26 jaar hartpatiënt en heb in 2016 een mislukte viervoudige bypass operatie achter de rug en er zijn vervolgens 9 stents geplaatst. Mijn eerste vraag is of het raadzaam is deze PVC-klachten te behandelen? Indien raadzaam dan heel graag uw advies nu de bisoprolol geen effect heeft.

Bijzonder hartelijk dank,

 

 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • R d avatar
    Hartelijk dank meneer voor uw snelle en heldere antwoord.Graag maak ik van de gelegenheid gebruik om mijn waardering uitte spreken voor het vele en bijzonder nuttige werk dat u en uw collega’s verzetten in het belang van de Nederlandse hartpatiënten.Met dank dus!!

    0
  • L D avatar
    PVC's, oftewel overslagen, hoeven zeker niet bij iedereen behandeld te worden. De indicaties om ze te behandelen zijn:1. Als iemand er last van heeft (maar dan moeten het er wel meer dan 5000 per dag zijn, anders is het technisch niet mogelijk).2. Als de pompkracht van het hart minder wordt (dat treedt ook alleen op als het er >>10000 zijn). Het hart herstelt weer als de overslagen zijn uitgeschakeld.Als je ze dus niet of heel beperkt voelt, en het hart pompt verder goed, dan is er geen reden om ze te behandelen.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy