// Zorg algemeen

fragiele slechte kransslagaders

Mijn rechter kransslagader is te slecht om te dotteren en een poging tot dotteren van de linkerkransslagader is mislukt. Medicijnen helpen niet voldoende.

Mijn conditie is heel hard achteruit gegaan.

Een bypassoperatie geeft een heel hoog risico op complicaties en daar word nu van af gezien.

Er word nu nog 1 poging tot stands plaatsen gedaan in de linkerkransslagader die het zuurstof tekort in het hart veroorzaakt.

Ik ben nu bang dat het weer niet lukt of dat de ader word aangeprikt. De cardioloog vind het lastig zeggen of er dan wel een bypassoperatie komt.

Gebeurd dit vaker en/of is het zinvol om een second opinion te vragen.


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


3 REACTIES

 • P T avatar
  Helemaal goed en fijn dat uw cardioloog u duidelijkheid heeft kunnen verschaffen.. Ik wens u veel succes.

  0
 • H W avatar
  Dank u voor uw antwoord. De cardioloog heeft inmiddels alle risico's met mij besproken van het nog een keer dotteren en stands plaatsen. De verstopping zit ver weg, het is moeilijk om daar bij te komen en er moet door veel kronkels gegaan worden. De kans bestaat dat de ader word aangeprikt omdat deze zo fragiel zijn en bloed in het hartzakje komt en dat er dan snel gehandeld moet worden. Hij gaat eea bespreken in Eindhoven.

  0
 • P T avatar
  Helaas komt dit inderdaad soms voor. De kransslagaders van het hart kunnen soms te verkalkt of te veel aangedaan zijn om gedotterd (stentplaatsing) te kunnen worden. Afhankelijk van de situatie wordt er dan met medicatie behandeld of soms overgegaan tot omleidingoperatie (bypass-operatie).Als u denkt aan een second opinion, is het misschien verstandig dit eens met uw behandelend cardioloog te bespreken.

  0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy