// Zorg algemeen

fluoxetine en metoprolol

Goedendag,

Ik slik voor mijn extrasystole 25mg metoprolol retard, wat niet helpt voor de overslagen helaas (ik heb pac en pvc dus ableren geen optie), maar wel om mijn hartslag laag te houden. Voor mijn angststoornis heb ik fluoxetine gekregen, maar ik durf het vanwege de bijwerkingen niet te nemen. Ook lees ik dat metoprolol en fluoxetine beter niet samen genomen moeten worden. De apotheek heeft er niks over gezegd en de cardioloog en psychiater vinden het goed. Mijn hartslag is nu altijd rond de 60, bloeddruk laag gem. 100/60 (zonder de metoprolol al) Ook heb ik oxazepam 10mg gekregen die ik 4x per dag zou mogen nemen indien de opbouw bijwerkingen te erg worden.
Graag hoor ik uw mening.

 

 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L D avatar
    Ik vind het moeilijk oom hier nog een advies aan toe te voegen. Als u angstwerende medicijnen niet durft te nemen wegens angst voor de bijwerkingen, dan speelt angst in ieder geval een overheersende rol.Ik zou overwegen om de metoprolol te stoppen. Als het niet werkt op uw overslagen, dan is er geen reden om het te gebruiken. U noemt zelf dat het de hartslag laag houdt; dat klopt, maar dat dient geen doel.Metoprolol kan zeker ook een negatief effect hebben op uw geestelijk en emotioneel functioneren

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy