// Zorg algemeen

fluctuaties in bloeddruk na atriumfibrilleren

van Sinterklaas heb ik een goede bloeddrukmeter gekregen en daarmee is bevestigd wat al dacht te voelen: tijdens/na een aanval van AF is mijn bloeddruk veel hoger dan normaal.
Ik ben een vrouw van 42. Ik slik sotalol (2x40 mg/dag), normaal is mijn bloeddruk nu amper 100/65 (voordat ik met sotalol begon was deze altijd 110/70). Als ik AF heb loopt deze op tot 130/95, soms onderdruk 100. Ik voel me dan heel onrustig en gejaagd.
Is dit normaal?
Moet ik bij zo'n aanval naar de eerste hulp gaan?
Hoe lang mag zo'n aanval eigenlijk duren?

Het AF gaat nog steeds gewoon over. Dit kan soms een paar uur duren. Ik ben bekaf en er helemaal klaar mee maar sta inmiddels op de wachttlijst voor een PV isolatie in het Catharina ziekenhuis dus hoop binnen afzienbare tijd van mijn klachten af te zijn.

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


4 REACTIES

 • H x avatar
  Ehhhh,volgens mij is dit een 2e antwoord op de 1e vraag,geen antwoord op mijn reactiegroetjes

  0
 • L D avatar
  Het is normaal dus uw bloeddruk stijgt bij boezemfibrilleren, omdat uw hart ook sneller klopt. Er is geen maximale duur aan een aanval van boezemfibrilleren en bij u stoppen ze nog steeds vanzelf. U staat al op de wachtlijst voor een ablatie dus het is niet nodig dat u bij de aanvallen naar de eerste hulp gaat.Ik hoop dat u zich na de behandeling weer veel beter voelt.

  0
 • H x avatar
  Wat gek,bij mij daalt de bloeddruk juist erg,vooral als het langere tijd aanhoudt,ik heb een keer een bloeddruk van 90/45 gehad,en viel bijna flauw,moest kruipend mijn bed opzoekenhoe is dit dan te verklaren?

  0
 • L D avatar
  Boezemfibrilleren roept stress reacties op in het lichaam, vanwege de sensaties van hartkloppingen en vanwege de versnelde hartslag. Het is helemaal normaal dat door stress reacties de bloeddruk stijgt. Gelukkig stijgen uw waarden helemaal nog niet tot zrogwekkende hoogte; deze waarden hebben geen nadelige effecten voor u, zolang het maar niet maanden aanhoudt. De bloeddruk is bij iedereen zeer variabel. Bij lichamelijke inspanning, maar ook bij bijv het kijken van een spnde film, gaat de bloeddruk omhoog, ook naar de waarden die u aangeeft.Ik hoop dat u snel aan de beurt bent voor de PV-isolatie.

  0

Je moet Inloggen om te reageren