// Zorg algemeen

Flinke bloeduitstorting

ik gebruik acanocoumarol. Enkele dagen geleden stookte ik mijn linker heup fors. Dat leidde binnen en dag tot een flinke zwelling, die langzamerhand is overgegaan in een grote blauwe plek (10cm diameter) en afgenomen zwelling. Het bloed onder de huid zakt langzaam naar beneden. Heb ik al eens eerder meegemaakt voor ik bloedverdunnend gebruikte. Geen last bij het lopen, nog. Ik ben ver weg in het buitenland en kan dus niet even langs mijn huisarts gaan. Zelf denk ik dat ik gewoon door moet gaan met mijn bloedverdunner en andere medicijnen die mijn hartritme in bedwang moeten houden sinds de mislukte ablatie. Of moet ik toch iets anders doen? Extra prikken misschien?

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • K M avatar
    Bloeduitstorting. Bedankt voor uw reactie. Zoals ik al schreef had een ablatie geen effect op mijn hartritme stoornissen. De cardioloog vond het beter niet nog een ablatie te doen en met medicijnen mijn hartritme binnen aanvaardbare grenzen te proberen te houden. Daarnaast gebruik ik dus bloedverdunners. Behalve de bloeduitstorting door stoten, heb ik geen endere kleine bloeduitstortingen zoals in het verleden wel het geval is geweest. Ik zal vervroegd prikken.

    0
  • L D avatar
    Bloedverdunners gaan gepaard met een hogere kans op bloeduitstortingen. Dat is niet anders.Ik weet niet waarvoor u uw bloedverdunners gebruikt. Als je stopt ontstaat er logischerwijs veel meer kans op een stolsel. Dat risico hangt weer af van de indicatie voor de bloedverdunners Bij een metalen kunstklep is dat risico weer groter dan bijv. boezemfibrilleren bij een jonge man.Kortom, ik kan u geen specifiek advies geven. In het algemeen is het zo dat het "kwaad nu al bij u geschied is". U heeft zich flink gestoten enkele dagen geleden.Als het nu niet meer bloedt, heeft het geen zin om te stoppen en is het dus beter om gewoon door te gaan. De blauwe plek zal niet eerder weg zijn als u nu nog stopt.Het nu bereiken van een goed hartritme heeft ook geen enkele gevolgen voor het wel of niet nemen van bloedverdunners.Extra prikken kan nooit kwaad.

    0

Je moet Inloggen om te reageren