// Zorg algemeen

Flinke aanval AF

Sinds de zomer 2017 is mijn bisoprolol van 5 naar 2,5 mg terug gebracht ivm te lage hartritme (50 p/m tijdens werk) Ook gebruik ik de flecainide 200mg.

Op zichzelf gaat het redelijk, maar soms slaat de AF toch toe. Ik heb altijd al een forse hartslag gehad dus AF voel ik direkt. Het bonkt dan zo geweldig hard dat ik er toch angstig van word. Vaak begint het savonds en blijft dan door gaan tot de volgende ochtend. Slapen lukt dan niet want het hart is zeer onregelmatig en het ritme flink hoog. Uiteindelijk ben ik vreselijk moe als het hart weer in normale ritme komt en ben ik toch wel flink misselijk. Alle beta blokkers al geprobeerd in het verleden dus ben bang dat ook de huidige betablokkers hun beste tijd hebben gehad. Toch maar serieus gaan nadenken over een ablatie ?

 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L D avatar
    Als ik het zo lees, adviseer ik u om inderdaad een ablatie serieus te overwegen. In de internationale, cardiologische richtlijnen, wordt ablatie bij boezemfibrilleren als behandeling beschouwd, als medicatie niet helpt (proberen van 1 medicament is voldoende).Met -techniek, cryo-ablatie, is de succeskans na de eerste ingreep tenminste 80%; de kans op complicaties is inmiddels heel erg klein.Bespreek het dus zeker met uw cardioloog, of anders met een elektrofysioloog, die deze ingrepen uitvoert.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy