// Zorg algemeen

flecainideacetaat

Graag zou ik uw visie willen weten over het gebruik van flecainideacetaat.

Deze gebruik ik  20 jaar en nu heb ik gehoord dat deze medicijnen gevaarlijk zijn?

Ik gebruikte 3x100 dd, sinds 3 jaar 2x 100dd. nu wil ik het weer verhogen naar 3x100 vanwege klachten maar de cardioloog  heeft mij dit afgeraden en wil nu een ander medicijn toevoegen.


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • h V avatar
    Dank u well voor het antwoord.Ik heb een zeldzame vaatafwijking waar niet veel over bekend is.Hiervoor gebruikte ik Tambocor , is dat ook een flecainide?Is het dan niet raadzaam om helemaal over te stappen naar een ander medicijn?

    0
  • L D avatar
    Voor alle ritme-medicijnen geldt dat ze bij verkeerd gebruik gevaarlijk kunnen zijn.300 mg flecainide is een flinke dosering, maar het wordt vaker gedaan. De gevoeligheid voor risico's verschilt per individu. Met andere woorden, de ene mens kan wel risico lopen en de andere niet. De risico's waar u aan moet denken zijn vooral gevaarlijke ritmestoornissen.Met een inspanningsproef (fietstest) kan uw cardioloog uitzoeken of uw tot de risico-groep behoort. Bij de risico-mensen ontstaat er bij een snelle hartslag een verbreding van meer dan 25% van het QRS-complex. Dan zijn er risico's, anders niet.Wel moet ik nog opmerken dat ook mensen met een oud hart infarct of pijn op de borst door vaatvernauwingen ook risico's lopen bij het gebruik van flecainide; het gebruik wordt ook bij hen afgeraden.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy