// Zorg algemeen

Flecainide test

Over 2 weken moet mijn man een Flecainide provocatietest doen.
Wat houdt zo'n test in en hoe groot is de kans dat je het Brugada Syndroom hebt?

Tevens: wat zijn de symptomen van het Brugada syndroom? 

Mijn man heeft dus 1 keer een 'aanval' van AF gehad en moet nu deze test ondergaan.


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


5 REACTIES

 • S Q avatar
  heer ,Inmiddels is gebleken dat de assistente een verkeerde test ingepland had en dat mijn man geen fleca-test moest doen maar slechts een fietsproef met zijn flecainide om te zien of dit goede medicatie voor hem is.De arts zag totaal geen aanleiding om te testen op.het brugada syndroom en vond het zeer kwalijk dat de assistente deze fout gemaakt had.In elk geval bedankt voor uw antwoorden.

  0
 • A M avatar
  Die kans van minder dan 0,5% op gevaarlijke ritmestoornissen slaat op het patroon, als dat tevoor niet zichtbaar is, maar met een tambocor test zichtbaar wordt gemaakt.Over de reden waarom de test bij uw man wordt uitgevoerd kunnen we misschien beter niet speculeren. Het is als uw man even contact zoekt met de cardioloog.

  0
 • S Q avatar
  En begrijp ik.het goed dat de kans op stoornissen bij het brugada syndroom slechts 0.5% per jaar is of is dat alleen bij het patroon?

  0
 • S Q avatar
  Kan het ook zijn dat er geen aanwijzingen zijn en dat de arts het alleeb wil uitsluiten? Hij zei nl nogal nonachalant aan het eind van het gesprek: kom over 2 maanden maar terug en doe ervoot even een fleca-test.

  0
 • A M avatar
  De test is bedoeld om het brugada syndroom op te sporen. Dat is een syndroom wat bestaat uit typische ECG afwijkingen en gevaarlijke ritmestoornissen uit de hartkamers. Er komt bij brugada- patienten ook vaker boezemfibrilleren voor. Het syndroom is erfelijk. Dat is dan ook de meest voorkomende reden om de test uit te voeren, i.h.b. De aanwezigheid van het brugada syndroom in de familie. Een andere reden om de test uit te voeren is de aanwezigheid van ECG afwijkingen die doen denken aan het brugada patroon, maar net niet aan de criteria voor het stellen van een echte diagnose voldoen. Mogelijk is dat bij uw man de reden, want boezemfibrilleren op zichzelf is geen indicatie voor de test.Het belang van de test, mits op goede indicatie uitgevoerd, is vooral dat op basis daarvan goede adviezen kunnen worden gegeven om gevaarlijke ritmestoornissen uit de hartkamers te voorkomen. Als de test positief is zonder belaste familie en zonder de kamerritmestoornissen, spreken we niet van een brugada syndroom, maar van een brugada patroon. In dat geval moet koorts met paracetamol worden onderdrukt en moeten bepaalde geneesmiddelen worden vermeden. Ook moet dan genetisch onderzoek worden gedaan en moet de familie worden gescreend. Overigens is dat risico op gevaarlijke kamer-ritmestoornissen ook bij een positieve test heel laag, nl minder dan 0,5%/jaar.De uitvoering van de test is heel eenvoudig: er wordt flecainide ingespoten, waarna gedurende enige tijd met regelmatige tussenpozes ECG's worden gemaakt. De uitslag is meteen beschikbaar

  0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy