// Zorg algemeen

Flecainide stelde teleur.

Heb mijn hele leven al supra ventrikulaire hartritmestoornissen. Op mijn 14 de sprong ik van de bok met gym en hup daar ging mijn hart op hol. Dan vluchtte ik de wc in en wachtte tot het zakte. Meestal na een minuut. Pas toen ik in de 20 was een cardioloog bezocht. Op de holter is toen de ritmestoornis gezien omdat ik van een muurtje was gesprongen. Het had ook iets met mijn soepele gewrichten en lengte te maken werd mij destijds verteld, ik ben 187 cm lang. In de loop van mijn leven periodes gekend van meer en minder last.  Slikte soms een lage dosering medicijnen zoals Sotalol, dan weer Atenolol of Metoprolol maar stopte er dan weer mee omdat mijn hartslag te laag werd.Nu ben ik jl augustus weer bij de cardioloog geweest omdat ik al zo lang weer last had van een onregelmatige hartslag. Ik kreeg van hem Flecainide retard mee. Nog niet eerder geslikt , 50 mg 1x dd. Ik merkte al na een paar uur verschil ! Het was rustig in mijn borstkas. Tijdens het gebruik van dit middel de ocho, holter en fietstest gedaan. Die waren goed, ik dolblij met dit middel. Helaas drie maanden later opeens in de nachtdienst (ben verzorgende) veel last als ik achter de computer ging zitten. Ben toen gestopt met dit middel. Nu zit ik met nog ergere klachten.  Ga ik weer lopen en lichamelijk werk doen voel ik het niet maar zodra ik ga zitten om computer werk te doen 's nachts onregelmatige voelbare hartslag die met vlagen zakt tot 37 slagen per minuut. Gemeten met de saturatie meter, na 5 tellen loopt hij dan weer op tot 70.

Ben nu dus een maand gestopt uit mezelf met Flecainide. Heb nu nog steeds dezelfde klachten in de nachtdienst. Dit heb ik nooit eerder zo gehad omdat de werkdruk dan juist lager ligt.

Wat nu te doen ?


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • C H avatar
    Bedankt voor snelle antwoord ! U bracht me op een idee. Ik ben zojuist om 17.30 uur weer gestart met het middel een uur voor de warme maaltijd. Ik nam het altijd in de ochtend in maar omdat ik van de ritmestoornis vaak ook niet kan slapen is het middel misschien dan wel uitgewerkt 's nachts. Zoals u zegt het is een lage dosering. Ga het voorlopig laat in de middag slikken.

    0
  • L D avatar
    Ritmestoornissen die in rust optreden, of in de nacht, reageren vaak het op tambocor. Dat zijn dus ritmestoornissen die bij een lage hartfrequentie optreden, waardoor bewegen of inspanning dus vaak helpt. U meet 37/min met de saturatie meter, maar dat komt omdat deze meter de overslagen niet meetelt, een meetfout dus. Overigens is 50 mg tambocor een lage dosering. Bespreek met uw cardioloog of dit verdubbeld kan worden.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy