// Zorg algemeen

Flecaïnide: halfwaardetijd versus Tmax

Ik krijg vanaf vandaag Flecaïnide 150 mg, een medicijn met gereguleerde afgifte. De concentratie is maximaal na 21-25 uur (Tmax) maar de halfwaardetijd (T1/2el) is ongeveer gelijk: 20 uur. 
Vraag: Hoe kan het dat de concentratie maximaal is als de helft al is geëlimineerd??


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • V v avatar
    Ik heb inmiddels van de KPMG begrepen dat ik een denkfout maakte. De halfwaardetijd is ten opzichte van de concentratie die al in het bloed zit, maar de Tmax is ten opzichte van het moment van innemen (en dat is lang voordat het allemaal in het bloed zit). Je kunt die twee niet zomaar vergelijken.

    0
  • L D avatar
    Tja, terecht vraag en ik kan die niet beantwoorden.Mijn pharmaco-kinetische kennis schiet hier te kort. het kan bijna niet anders dan dat het te maken heefet met de gereguleerde afgifte.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy