// Zorg algemeen

Flauwval problemen

Sinds vorig jaar ben ik 3x effectief flauwgevallen, dit zonder het voelen aan te komen. Ben toen naar de HA geweest en die hoorde een hartruis. De HA stuurde me door naar cardiologie voor verder onderzoek. In het ziekenhuis hebben ze een EGO en ECG gedaan. Dit bleek op die moment goed te zijn. Cardioloog was niet gerust ivm het meerdere keren flauwvallen. Toen heb ik 24u met een holtermonitor rondgelopen, dit was niet ideaal om mijn dagelijkse activiteiten te hervatten want toen was het net 40° graden. De volgende dag kreeg ik de resultaten van 24u holtermonitor. Hier was niets afwijkend op te zien, alleen viel het hen op dat ik in rust/'s nachts een hele lage hartslag heb van wel 36 slagen per minuut. Toen hebben ze me doorverwezen voor een elektrofysiologisch onderzoek. Ook daar waren geen hartritmestoornissen op te zien. Ze hebben toen wel een onderhuidse hartmonitor (reveal) geïmplanteerd. Later heb ik nog een fietstest moeten doen, dit was ook goed. Nu hebben ze verder geen onderzoeken meer gepland en moet ik eind van dit jaar pas op controle komen voor mijn chip uit te lezen. Ik heb intussen nog meerdere keren flauwvalneigingen gehad. Dit zowel in rust als tijdens/na inspanning. De klachten zijn als volgt: duizeligheid, misselijkheid, zweten, zwart voor ogen, licht in hoofd, trillen, flauwvalneigingen, effectief flauwvallen... Aangezien er geen verdere onderzoeken meer gepland waren liet ik het rusten en maakte ik me er niet te veel zorgen meer om, ze vonden toch niets. Nu, een paar dagen geleden gebeurde er iets heel angstaanjagend. Ik zat op school en was rustig aan het schetsen met vrienden. Ze waren deze schetsen aan het bespreken en ik was aan het luisteren. Plots leek het alsof ik even niets meer hoorde, daarna draaide ik helemaal weg en werd alles duizelig, kort daarna begon mijn hart op hol te slaan, begon ik te zweten, trillen en werd ik bleek. Ben net niet flauwgevallen, maar was wel enorm verschoten. Het leek alsof mijn hart even stopte met kloppen en daarna op hol sloeg. Zou dit een exstrasystole geweest kunnen zijn? Zou dit misschien de oorzaak zijn van het meerdere keren flauwvallen of de flauwvalneigingen? Of is er een verband met mijn lage hartslag? Ik had ook gelezen dat een extrasystole niet behandeld kon worden, alleen in extreme overslagen. Het is zeer vervelend om telkens flauw te vallen of flauwvalneigingen te hebben. Laatste keer toen ik flauw viel was ik aan het fietsen. Ik rijd ook met de auto en vind dit zeer vervelend tot beangstigend toe. 

Is er een oplossing? Weet iemand raad? Is er iemand die hetzelfde heeft en mij meer informatie kan geven, want de dokters vinden niets en sturen me telkens weer naar huis... 

Ik ben 20 jaar oud.
Bedankt alleszins!


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • P V avatar
    Van extrasystolen,of overslagen, die we allemaal hebben, val je niet flauw. En ook van een hartslag van 36 in de nacht, wat ook helemaal normaal is, val je niet flauw. Als je flauw valt door iets aan het hart, is het vaak een hartritmestoornis, meestal een pauze in het hartritme; ik denk dat het een goede beslissing is geweest een Reveal te implanteren. Het mooie van een Reveal is dat deze continu het ritme volgt. En als er iets niet goed zou zijn, hoor je dit snel van het ziekenhuis, niet pas een paar maanden later. Als je nu nog niets gehoord hebt zal er waarschijnlijk niets met het ritme aan de hand zijn.Bespreek met je cardioloog wat de oorzaak zou kunnen zijn als hete ritme goed is. Sommige mensen kunnen een soort reflex-reacties hebben, waarbij in bepaalde situaties het ritme kan vertragen (zie je dus op de Reveal) of de bloeddruk kan dalen; maar, deze reflexreacties zijn vaak lastig te behandelen. Succes!

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy