// Zorg algemeen

Flauwtes en flauwvallen

Hallo allemaal,

Ik heb ondertussen twee hartoperaties (2006 + 2008) achter de rug. 2008 werd een  mitralis-kunstklep en een ring (plastic) op de tricuspedalisklep geplaatst. Na de tweede ingreep werd door littekenweefsel tachycardie en een AV1-blok geconstanteerd. Mede daarom werd in 2009 een pacemaker geplaatst. Ook moet ik medicijnen innemen, Marcomar en Procorolan. Afgelopen jaar heb ik vijf keer een serieuse flauwte meegemaakt en een keer was ik korttijdig bewusteloos gevallen. Afgelopen week heb twee flauwtes gehad en daarna pijn op de borst. Na rust ging de pijn langzaam aan over. In januari 2018 kreeg ik weer een hartecho en de pacemaker werd uitgelezen. Resultaat van het echo is eigenlijk goed, alleen de aortaklep begint te verkalken. 

De cardioloog belde mij om de uitslag te bespreken maar ik was vergeten om de flauwtes en andere klachten te bespreken. 

Mijn vraag is dus, is het ondanks de uitslag belangrijk  om de cardioloog in te lichten? 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • H V avatar
    Bedankt voor uw reactie. Er zijn geen ritmestoringen op de pacemaker te zien en de kunstklep doet het goed. Kan de verkalkte aortaklep problemen geven?

    0
  • L D avatar
    Bijna de helft van de mensen valt wel eens flauw, maar in uw geval moeten we natuurlijk extra alert zijn op een hartprobleem. Ik adviseer u om toch contact op te nemen met uw cardioloog. Het is belangrijk om te weten of de klep en de pacemaker goed functioneren. Eventuele ritmestoornissen worden opgeslagen in de pacemaker, dus alle belangrijke informatie is voorhanden.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy