// Zorg algemeen

Flauw vallen bij hartrevalidatie

Twee weken geleden ben ik na tijdens hartrevalidatie onwel geworden. Na het fietsen begon ik enorm te zweten en werd ik enorm duizelig. Geen pijn of wat dan ook. Hartslag, bloeddruk, hartfilmpje gemaakt: te lage bloeddruk. Flink geschrokken natuurlijk, en de training aangepast.

Vorige week ben ik weer onwel geworden. Na een zaaltraining, netjes mezelf in acht genomen en voldoende tussendoor gerust, keurige cooldown, geen probleem, rustig pauzeren. Ik werd weer wat duizelig en ben gaan zitten. Tijdens het hartslag en bloed druk meten raak ik bewusteloos. Bloeddruk daalt en de hartslag is niet meer te voelen. Met klappen en knijpen geprobeerd me wakker te krijgen, wat pas na ruim een minuut lukte. Arts er bij maar toen was ik alweer bij. Aan de hartmonitor, bloeddruk monitor, bloedsuiker geprikt: te lage bloeddruk. Geen pijn, wel misselijk.

Mijn cardioloog vind dat er niks aan de hand is na mijn verhaal, maar hij heeft de info niet van de professionals. Moet ik me nou zorgen maken (dat doe ik al)?


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • F S avatar
    Bedankt voor dit antwoord. Ben blij dat het niet iets is om je direct ongerust over te maken. .

    0
  • H K avatar
    Flauwvallen direct na inspanning is een vrij vaak voorkomend probleem en heeft meestal te maken met het zeer snel dalen van adrenaline spiegels in het bloed met als gevolg daling van de bloeddruk en de hartslag. Als de bloeddruk te snel daalt kan dit leiden tot duizeligheid en zelfs bewustzijnsverlies; een kenmerk hiervan is echter ook dat het altijd vanzelf weer bijtrekt. Het verhaal dat u beschrijft past hierbij en mogelijk is de reactie nu ook heftiger vanwege medicijnen die u bent gaan gebruiken en als dat zo is wordt de reactie na inspanning vaak geleidelijk ook minder. Belangrijke maatregelen die je kan nemen om het te voorkomen is minder intensief trainen en niet plotseling stoppen met inspn maar heel geleidelijk de intensiteit laten afnemen. Als het toch gebeurt is het raadzaam om snel te gaan liggen totdat het beter gaat.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy