// Zorg algemeen

Fitness/krachttraining bij boezemfibrilleren ?

Goedendag,

Is fitness/krachttraining een aan te bevelen sport als je paroxysmaal last hebt van boezemfibrilleren ? Ik kan erg weinig vinden hierover.

Als achtergrond: nadat ik (man) in 2007 een aanval van boezemfibrilleren heb gehad tijdens inspanning heb ik in 2011 in Nieuwegein een succesvolle ablatie ondergaan aangezien ik langzaam steeds meer last kreeg van tot ca 8-10 uur per dag. Daarna verder geen behandelingen of controles meer. Momenteel enkel aspirine als bloedverdunner. Nu af en toe nog wat last (paar minuten tot een paar uur om de paar weken tot een aantal maanden) en af en toe last van overslagen. Ik voel zelf precies of ik wel/geen last heb en kom vanzelf weer in sinus ritme. Ieder geval mijn inziens goed leefbaar. Nu (46 jr) wil ik graag wat afvallen aangezien ik vind dat ik te weinig beweeg (angstig) en wat te zwaar ben en las dat fitness hier erg geschikt voor is. Op de crosstrainer kan ook echter het effect (afvallen) is minder, echter dit wil ik er wel bij doen voor mijn conditie. Streven is mijn hartslag niet te hoog te laten oplopen (dus ca 120-130) en kijken hoe het gaat.

Ik hoor het graag.


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • P V avatar
    Voor zover ik weet is er weinig bekend over het effect van training, zowel duur- of krachttraining, op atriumfibrilleren. Wat we wel weten is dat atleten die extreme duursport doen, meer boezemfibrilleren hebben dan gewone mensen. We kunnen met het oog op atriumfibrilleren fitness-training niet aanbevelen, maar ook niet ontraden.Het is overigens wel zo, dat er een duidelijke relatie is tussen hoge bloeddruk en overgewicht en atriumfibrilleren. Als het mensen lukt af te vallen en hierdoor ook de bloeddruk lager te houden, is de kans op atriumfibrilleren kleiner en het succes van een behandeling groter. Dus afvallen heeft zeker zin. In het algemeen is duurtraining beter om af te vallen dan krachttraining. Ik zou U vooral aanbevelen om veel te bewegen, daar hoeft U niet bang voor te zijn.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy