// Zorg algemeen

Fietsproef

Indien de uitslag van een fietsproef goed is, kun je dan met redelijke zekerheid stellen dat je kransslagaders dan niet meer dan 50 procent dichtzitten? En klopt dit getal van 50, of wordt een andere waarde gehanteerd?


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


3 REACTIES

 • H d avatar
  Kreeg gister bericht van het Catharina ziekenhuis dat ik binnenkort op grond van mijn meest recente klachten opnieuw gedotterd wordt en deze keer door ....Dr. .Toeval bestaat niet denk ik dan maar ! Heb alle vertrouwen !

  0
 • H d avatar
  Eind 2012 fietste ik van mijn werk terug naar huis ; dit is ongeveer 3 kilometer . Na ongeveer 300 meter gefietst te hebben kreeg ik een enorme druk op mijn borst en kon voor mijn gevoel niet verder , na enkele minuten gepauzeerd te hebben kon ik weer 100 meter fietsen en daarna weer pauzeren vanwege die enorme druk . Nooit eerder klachten gehad.............!!!!! Ben dus na veel zwoegen thuis aangekomen en gelijk maar naar de huisarts gebeld ,kon langs komen en ben van daaruit direct met een ambulance naar het MMC Veldhoven gebracht . En dan komt voor mij het meest verontrustende van deze angstige periode . Ik moest dus de fietsproef doen , maar hieruit bleek slechts een minimale afwijking ; een afwijking op grond waarvan mij niet zou opnemen voor verder onderzoek ,maar aan de hand van mijn plotselinge en ernstige klachten besloot mij toch op te nemen voor kathederisatie . En ik vergeet nooit meer wat de man zei die de contrastvloeistof toediende . 'Meneer ,u heeft een vernauwing van ongeveer 99% ; zo erg dat ik met moeite de vloeistof( jodium ?) door de vernauwing van de linkerkransslagader kon spuiten .'......Kreeg dus in het Catharina een stent geplaatst en seconden na plaatsing een licht infarct omdat de stent een zijadertje blokkeerde ;iets wat volgens de kathederisatieman niet zou gebeuren vanwege de gunstige plaats van de vernauwing.....Enige jaren hierna had ik weer klachten ; direct achter de stent was de ader voor 50% vernauwt en deed een meting of de doorvoer nog voldoende was . Dit bleek het geval te zijn en er werd geen nieuwe stent geplaatst.Dus mijn LMCA zat bijna helemaal dicht en de fietsproef gaf dit niet of nauwelijks aan !!Nu heb ik helaas weer klachten van druk op de borst bij fietsen met tegenwind ; maar dit niet altijd en ook niet elke dag. Ik ga morgen naar de huisarts met mijn klachten en hoop maar weer op kathederisatie ,zodat ik weet waar ik aan toe ben . Ben dus erg ongerust 1/ Omdat mijn hart pas erg laat aangeeft dat er iets mis is en 2/ omdat de fietsproef ( in mijn geval ) ook niets aparts aangaf terwijl de kransslagader bijna helemaal verstopt was.

  0
 • P T avatar
  Met een (fiets)inspanningstest en daarbij gemaakte hartfilmpjes (ecg's) kan inderdaad met een redelijke zekerheid worden uitgesloten dat iemand belangrijke vernauwing(en) heeft in de kransslagaders van het hart.Dat getal van 50 procent is echter niet juist. Een vernauwing is pas belangrijk als deze zuurstoftekort kan geven van het hart en dat is niet goed te bepalen aan de hand van het percentage vernauwing; dus of die vernauwing op het oog nou 50 procent, 70 procent of 30 procent is, maakt niet uit. Het gaat erom of de vernauwing zuurstoftekort kan geven en dat kan worden opgespoord met een fietstest.

  0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy