// Zorg algemeen

Fibrillaties 1,5 maand na cryo ablatie AVNRT

Dag allen,

Na 1,5 maand na een gedeeltelijk geslaagde cryo ablatie heeft mijn partner (vrouw 53) last van fibrillaties, iets wat voor de ablatie nooit voorkwam. Tijdens de ingreep heeft dit voor het eerst plaatsgevonden naast de hartoverslagen en de AVNRT (hartslag van 240 slagen per minuut, vaak voor uren lang) die er te vaak inschoot. Overigens heeft zij na de ablatie geen nieuwe aanval van AVNRT gehad. Maar dit voelt ook beangstigend, juist omdat dit nooit voorkwam en nu een nieuw afwijking lijkt te zijn. Het houdt ca. 30 sec.  aan en komt gemiddeld 2 keer per dag voor, het verdwijnt vanzelf, maar de nagst is dat dit aanhoudt. Onze vraag is of dit gevaarlijk is en hoe je hier het beste mee om kan gaan. 

Hgr van ons


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L D avatar
    Er is geen logische verklaring voor het ontstaan van fibrillaties na een ablatie voor AVNRT. het kan toeval zijn, maar meer belangrijk is om eerst vast te stellen wat er op die momenten nou met het hartritme gebeurt. Als het 2 maal per dag optreedt, dan volstaat een Holter om het vast te leggen.Ik meen te begrijpen dat het ook tijdens de AVNRT-ablatie ontstond. Dat is op zich niet vreemd, en gebeurt vaker. Het hart kan zo reageren op de prikkeling door de catheters, maar dat betekent niet dat boezemfibrilleren dan telkens terug komt.Kortom, eerst maar eens vastleggen wat er op die momenten met het hartritme gebeurt. Er is geen reden om te denken aan gevaar.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy