// Zorg algemeen

extreme warmte en transpireren

Beste mensen,

Sinds 2010 gebuik ik 200mg flecainide en 5mg bisoprolol i.v.m. AF. Ik merk dat ik last heb van extreme warmte en tranpireren. Terwijl een ieder met een vest of dus jasje buiten loopt ga ik nog met een T-hirt de deur uit en dan nog transpireer ik erg. Dit gaat mijn sociale leven dusdaning beinvloeden dat ik er zeer verdrietig van word en richting depressieviteit aanzit.

Dat mijn lijf erg op medicijnen reageert blijkt wel uit het feit dat als ik snachts wel eens een oxycodon 5 mg pakt i.v.m. pijnklachten, en ik na een 20 minuten het bed uitmoet daar het transpiratievocht van mijn lijf afloopt. Ik houdt het niet langer vol en moet mijn bed dan uit. Ik word er gewoon misselijk van.

Natuurlijk weet ik dat gewicht te hoog is er mag gerust 15 kg eraf, maar sinds gebruik betablokkers kom ik zeer snel aan en moet ik vechten om er 1 kg vanaf te krijgen.

Mijn vraag is of de betablokkers hier debet aan zijn. Nogmaals het warmte gevoel en transpireren is extreem hoog. Ik schaam me kapot richting klanten op werk maar het ergste is mijn sociale leven die naar de knoppen gaat.

Waarom hebben andere er weinig tot geen last van en is er misschien een orgaan in je lijf die hier verantwoordelijk voor is ? 

Wie heeft dergelijke ervaring en kan mij voorzien van advies.

 

Vriendelijke groet.


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • P P avatar
    Dank u voor uw bericht,TSH waarde in bloed is goed maar ik begrijp vanuit internet dat deze onbetrouwbaar is en de Barnes methode indien goed uitgevoerd (rectaal) veel betrouwbaarder is.Klopt dit ? groet

    0
  • P V avatar
    Vaak is er geen duidelijk oorzaak te vinden voor overmatig transpireren. Maar het kan geen kwaad om een keer in overleg met Uw cardioloog te kiezen voor een andere betablokker dan de bisoprolol, of om een middel als verapamil (geen betablokker) te gebruiken bij de flecainide. Ook is het goed om even te laten checken of de schildklier niet te hard werkt; dit kan zowel transpireren als boezemfibrilleren veroorzaken, Maar ongetwijfeld heeft Uw cardioloog dit al een keer gemeten.Tot slot, afvallen helpt tegen alles, het is beter voor het boezemfibrilleren en ook transpireren zaler beter van worden. Succes!

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy