// Zorg algemeen

Extreme vermoeidheid na inspanning na PVI ( pulmonale vene isolatie )

Hallo, had op 16/6  een ingreep gehad namelijk de pvi behandeling ( deze wordt ook ablatie genoemd), en heb zeer veel last van vermoeidheid na de minste inspanning ! daar ik op een tweede verdieping woon, geraak ik zelfs niet naar omhoog, als ik onderaan de trap sta..ik voel me danig uitgeput, dat het me 6 uur duurt voor ik me terug wat beter voel ! heb dit reeds besproken met de huisarts..ik moest het enkele dagen aanzien. nu vanmorgen, heb ik dat gevoel weer, goed opgestaan, mijn betablokker Nobiten 5mg genomen en twee uur later de bloedverdunner Xarelto 20mg, telkens met voedsel...nog geen uur later voel ik me totaal uitgeput ! ik heb ook fibromialgie en CVS...zijn dat de boosdoeners misschien ? zijn er nog anderen die hiermee kampen na zo'n ingreep ? en hoe gaan zij hiermee om..? de cardioloog had gezegd dat het herstel op zijn minst 3 maand zou duren, de huisarts zegt nu in sommige gevallen tot 1 jaar, maar ik kan toch geen jaar meer hier boven opgesloten zitten...? ben ik verplicht te verhuizen dan ? heb ook een kinesist geprobeerd, maar die man ging zo vlug, dat ik afhaakte, ik voelde me ook dan uitgeput, na elke beweging en oefening die hij me geeft...ik weet me geen raad meer, en zou graag wat advies krijgen...


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


7 REACTIES

 • M T avatar
  Mijnheer ,Ik lees bij velen dat ook zij last hebben met inname van bètablokkers..ik heb het eerst VKF gekregen in 1994, en heb verschillende bètablokkers geslikt. Het was steeds dezelfde miserie, in het begin verliep alles goed en na mum van tijd hielpen zij niet meer en werd er overgeschakeld naar een andere pil. Ik heb in totaal wel 10 verschillende bètablokkers geslikt !! oa Seloken, Selozok, Apocard retard etc...Nu neem ik sinds vorig jaar Nobiten en sinds kort Xarelto..In beide zit er lactose in verwerkt, en als ik nu extra suikers inneem, in voeding of zo, ben ik daar ziek van !Ik verdraag zeer slecht pillen, volgens een apothekeres zou dit zijn, omdat ik een bepaald enzeem mis in de darmen, en daarom zeer moeilijk medicatie verdraag, en waarom mijn lichaam steeds weer op reageert ! Maar als ik dit zeg tegen de huisarts nemen zij daar geen gevolgen aan, en alles blijft zoals het is ! begrijpt u nu waarom ik zo graag zou willen stoppen met de Nobiten en Xarelto ? ik kan begod niets meer eten, waar ik zin in heb, een diëtiste volgt me ook op, maar zolang ik medicatie neem, zit ik vast..Hoe kan het dat mensen reageren op medicatie ? kan daar iets aan gedaan worden ? een andere apotheker wist te zeggen dat van bepaalde pillen een magistrale bereiding kan gemaakt worden, maar meestal val ik uit de boot omdat het produkt dat ik neem, niet voorradig is of kan gemaakt worden..Ik heb al vele keren gezegd dat oa " zout, zuur, suiker, alcohol, en lactose" niet in de pillen mag zitten, omwille vd overreacties van mijn lichaam, maar er wordt geen gevolg aan gegeven...Zijn er nog anderen die dit voorhebben ?

  0
 • M T avatar
  ,XX, ik heb nu vrijdag een eerste afspraak bij de cardioloog, en dan zal hij beslissen of er met de medicatie kan en mag gestopt worden...Ik heb het niet meer elke dag, die ritmestoornissen,af en toe voel ik een licht gefladder, enkel als ik een gezwollen maag heb, of moe ben vh wandelen, of na trappen doen, maar volgens de cardioloog kan je dit de eerste maand(en) nog blijven voelen, en dat is omdat zij in je hart littekentjes hebben aangebracht...dit alles moet met de tijd beteren, zei hij.Het blijft wel een angstige bedoening, zo'n ingreep, en als ge het dan nadien nog effe voelt, geraak je snel in paniek, en net dat moet ge vermijden, maar het is niet gemakkelijk !Door de bloedverdunner en de betablokker heb ik veel last met voeding, in beide zit er lactose in verwerkt, en extra suikers vanuit voeding enzo, bezorgt me veel miserie, daarom ook hoop ik dat ik met beiden spoedig mag afbouwen...de bloedverdunner zou ook maar tijdelijk zijn !Ik heb voor mezelf uitgemaakt, igv ik toch moet blijven slikken, dan zal het een bètablokker zonder lactose moeten zijn, ik heb nu te veel een opgeblazen buik en maag, en mijn eten is zeer miniem erdoor, ..ik hoop op een goed resultaat vrijdag ek..Groetjes, -

  0
 • H x avatar
  ,Als de ablatie geslaagd is mag je dan misschien stoppen/minderen met de betablokker?

  0
 • M T avatar
  terug,ja, ik was al vermoeid voor de ingreep..Ik heb dit ervaren van de moment ik aan de Bètablokkers begon en dat was al in 1994...daardoor heb ik verschillende medicatie genomen, om één te vinden dat minder vermoeidheid gaf, maar dit was echter één produkt, namelijk Bisoprolol Mylan, de firma is verhuisd naar het buitenland, is dan overgenomen door een andere en zij hebben een nieuwe machine moeten aanschaffen, dat ook de tablet veranderde van samenstelling....Omdat ik zo moet opletten, wat ik inneem, heeft de huisarts me dan op een ander betablokker gezet, en die gaf alweer te veel vermoeidheid, met pijn in mijn rechter onderbeen en südeckvoet....nu op dit moment neem ik dus Nobiten, en ik wijd het daar aan...Ik zal het zeker aan de cardioloog zeggen, ik zie hem op 19 augustus, dus vrij kort...Wat mijn ervaring is in Bètablokker is dat je benen zeer zwaar wegen, als je trappen moet doen...dat ervaar ik nu...seffens zijn we twee maand verder en ik geraak nog maar tot op het eerste verdiep..Ik woon op twee hoog, zonder lift in huis !Alvast bedankt voor je antwoord ! .

  0
 • H x avatar
  Evengoed zou ik de term cvs niet benoemen,er zijn bij mij diagnoses gemist ,alleen omdat de 1e cardioloog al mijn klachten op cvs gooide...

  0
 • H x avatar
  Hallo,Veel mensen met cvs hebben ook hartproblemen,bedenk dat de narcose ook een rol kan spelen,cvs en narcose is helaas vaak een slechte combinatieOp het forum ME-Gids.net kun je hier veel over lezen.

  0
 • L D avatar
  Het kan soms erg moeilijk zijn om de oorzaak van vermoeidheid te achterhalen. Als u hartritme nu goed is, dan is boezemfibrilleren niet de oorzaak van boezemfibrilleren en hoeft u daar dus ook geen 3 maanden, dan wel een jaar op te wachten.Bijwerkingen van medicijnen kunnen bestaan uit vermoeidheid. Ik weet niet wat uw klachten bij het boezemfibrilleren waren. Was u voor de ablatie ook al zo vermoeid? Dan kan ook teleurstelling over het resultaat een rol spelen. Als u vooraf niet vermoeid was, dan dient u ook rekening te houden met een complicatie. Het kan heel soms gebeuren dat een longader vernauwd raakt door het litteken dat de cardioloog maakt. Dat gebeurt vooral als er te diep in de longader wordt behandeld. Met de moderne cryo-techniek (vriezen) treedt dit vrijwel nooit op, maar bij andere technieken zien we dit wel eens gebeuren. Ik adviseer u om dit aan uw cardioloog voor te leggen bij de volgende controle; het kan met een CT-scan worden aangetoond. Het is te behandelen door de vernauwing weer op te rekken en een stent te plaatsen. Dit is een zeldzame ingreep en moet gebeuren in een ziekenhuis waar ervaring heeft in deze ingreep.

  0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy