// Zorg algemeen

Extreme vermoeidheid 8 weken na ablatie AVNRT

Beste heer, mevrouw,

Dit is een vervolg op het door mij geopende topic van 14 december 2016.

Op 24 november 2016 heb ik (man, 31 jaar oud) een ablatie ondergaan in het UMC Groningen. Het ging bij mij om een atypische AVNRT.

Sinds de operatie gaat het herstel helaas erg moeizaam. De eerste 4 tot 5 weken had ik veel last van vermoeidheid, benauwdheidsklachten, hartkloppingen en overslagen. Gedurende deze weken ben ik gezien door mijn huisarts en een cardioloog op de spoedeisende hulp. Er werd even gedacht een een pericarditis, maar dat bleek ik niet te hebben. Inmiddels heb ik geen last meer van hartkloppingen en benauwdheid. Wel ben ik extreem vermoeid en heb ik zo nu en dan overslagen.

Twee weken geleden ben ik opnieuw gezien door de cardioloog. Uit het daarvoor gedane Holter-onderzoek bleek dat mijn SVT hoogstwaarschijnlijk succesvol  verholpen is. Wat dat betreft dus goed nieuws. Het minder goede nieuws is dat mijn hart extreem reageert op de ingreep. De boezems zijn erg (de cardioloog noemde het 'extreem' onrustig. Zo is onder meer sprake van een wandering pacemaker. Over circa 4 weken krijg ik wederom een holter om te kijken of het hart wat tot rust is gekomen.

Mijn vraag is of mijn extreme vermoeidheid een reden tot zorg is. Deze zorg heeft de cardioloog helaas niet bij mij kunnen wegnemen. Tot op heden ben ik door de vermoeidheid nog grotendeels arbeidsongeschikt (zittend beroep). Na slechts een paar uurtjes werken ben ik door mijn energie heen. Mijn armen en benen voelen 'leeg'. Hierin treedt maar geen verbetering op.

Ik ben benieuwd hoe u tegen mijn verhaal aankijkt. Alvast hartelijk dank voor uw reactie.

Met vriendelijke groet,

 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


9 REACTIES

 • P v avatar
  Hallo, anderhalve week geleden heb ik een ablatie gehad vanwege atypische AVNRT. Van te voren had de cardioloog gezegd dat ik op een week verzuim moest rekenen en op het nazorgformulier staat dat je na een week weer mag gaan sporten. Ik verwachtte dus na een week weer zo'n beetje 'de oude' te zijn.Inmiddels anderhalve week verder maar ik ben nog ontzettend moe en slap op de benen. De pijn op mijn borst en benauwdheid worden wel minder, maar de vermoeidheid nog niet.Ik lees hier dat er meer mensen zijn die daar lang last van houden.Jammer dat ik dat van te voren niet wist, dan kun je daar rekening mee houden en valt het minder tegen dan dat je erop rekent dat je na een week weer aan het werk kunt.Wat is de oorzaak, dat je zo slap en moe bent? Het zijn maar kleine gaatjes in de lies en in je lijf is natuurlijk heel wat gebeurd, maar ik zou graag weten wat de verklaring is van die vermoeidheid en puddingbenen.

  0
 • T H avatar
  Dat last van maagzuur hebben, heb ik nu een paar jaar, Omeprazol ofzo helpt niet.. Dat voelen van mijn hartslag heb ik nu ongeveer een maand

  0
 • T H avatar
  Hoi ,Ik heb in 2014 een AVNRT_ablatie gehad in het Catharinaziekenhuis. Mijn hart was daarna nog zo'n 3 maanden nog een beetje onrustig, en ik was erg moe.Na die tijd kon ik weer alles doen, heb daarna geen hartslag 239 meer gehad, gelukkig .Ik ben 69 jaar, ik ging jarenlang ziekenhuis in en uit om het weer weg te laten spuiten. Na de ablatie hoefde ik geen medicijnen meer te slikken.Ik krijg nu wel 's nachts last van maagzuur en schrik wakker doordat ik mijn hartslag voel in mijn nek. Ik controleer het dan, maar mijn hartslag is dan laag, zuurstof 94/96 hartslag 64. Ik heb dit jaar voor het eerst weer gevlogen, tijdens het dalen ging mijn zuurstof en hartslag ook naarbeneden. Mijn vraag is hoe laag mag mijn zuurstof /hartslag zijn: Ik heb lage bloeddruk en mijn gewicht is goed, ik beweeg veelGroetjes

  0
 • D A avatar
  Ik ben erg geïnteresseerd in je verhaal, ik heb 4 maanden geleden een ablatie gehad en ook ik ben erg vermoeid en heb last van allerlei vage klachten.Hoe is de situatie voor de rest verlopen?

  0
 • F H avatar
  Ik heb vier weken geleden ablatie AVNRT ondergaan in het Radboud. Ben hierna een kleine week thuis geweest en daarna gaan werken. i.v.m. een operatie die mijn vriendin moest ondergaan en de twee kinderen die we hebben moest ik vrij snel aan de bak. Ik moet zeggen dat ik nog weleens iets voel, maar niet schokkend. Overal lees ik hier dat het ook bij het herstel hoort. Ik ben tot nu toe erg tevreden en neem de kleine klachten voor lief. Over vier weken heb ik een controle en zal ik deze bespreken met de arts.

  0
 • L K avatar
  slik je nu nog medicatie? Bij mij is het namelijk zo dat betablokkers, alles eindigend op 'lol', extreme vermoeidheid veroorzaakte. Ook kreeg ik daar enorme psoriasses vanHoop dat je aan deze info wat hebt.Gr.

  0
 • H V avatar
  Hi ,Het is definitief een aanslag op je gestel.e.e.a ander hangt ook af van hoelang je met de ritmestoornissen hebt rondgelopen en hoe je conditie was voor de ingreep.Zelf heb ik 3 ablatie's achter de rug 2x AVNRT en 1X AT .. dit alles binnen 6 maanden met de nodige complicaties's en ja het is nu 3 jaar later en heb nog steeds een rommelig hart af en toe en soms ook een lage rustpols ( 45pm ). Ik train wat af maar de conditie verbetert helaas niet meer.Werk nog 50% ( op eigen kosten....dus geen ziekte wet ).Maar ben blij dat de hele heftige 250 bpm , aanvallen niet meer voorkomen..Er was gewoon echt niet mee te leven. ! rustig aan doen, accepteren en over je heen laten komen ( is moeilijk ..weet ik :)

  0
 • T S avatar
  Ik heb in juni 2015 een AVNRT ablatie gehad. Ik heb sindsdien wel last van meer extra slagen, in verschillende frequenties en aantallen, maar die zijn (meestal) ongevaarlijk. Ik heb in augustus 2015 één keer een sinustachycardie gehad maar dat was volgens de cadrioloog een gevolg van de ingreep. Ik heb het daarna ook niet meer gehad. Hoewel het geen open hart operatie is, is het is inderdaad wel een aanslag op je gestel. Twee maaden is, in mijn ervaring, wel kort om nu al ongerust te worden over abnormale vermoeidheid. Dat gaat doorgaans inderdaad vanzelf over. Ik dacht na 3 weken weer gewoon naar en aan het werk te gaan maar dat was duidelkijk even een brug te ver. Rustig aan doen dus. Veel sterkte! Groet,

  0
 • L D avatar
  Vermoeidheid na ablatie van een AVNRT komt vaker voor. We begrijpen het niet, maar we weten dat het vanzelf weer overgaat.Ik begrijp uw bezorgdheid, maar in mijn ervaring gaan dit soort klachten weer vanzelf over.Omdat de medische details niet via dit netwerk gedeeld mogen worden, kan ik er niet verder specifiek op in gaan.Mogelijk zijn er ook andere mensen die eerder een AVNRT ablatie hebben ondergaan die hier iets over kunnen en willen zeggen.

  0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy