// Zorg algemeen

Extreme cardio inhibitie met asystolie

Beste, 

ik ben op zoek naar lotsgenoten. Ik heb extreme cardio inhibitie, mijn hartslag gaat van veel te hoog naar 0. Ze hebben een pacemaker geïmplanteerd maar spijtig genoeg zijn er blijvende lichaamsklachten. Ik vind hierover niets terug op jullie site maar hoop toch op meer info hieromtrent. 

Groeten


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • A M avatar
    Cardio-inhibitie (cardio=hart; inhibitie=remming) is een term die de reactie van de hartslag op remmende activiteit van het autonome (=onbewuste) zenuwstelsel weergeeft. Een andere reactie daarop kan zijn vasodilatatie (vaso=vat; dilatatie=verwijding). In beide gevallen treedt er een bloeddrukdaling op die kan leiden tot flauwvallen. Bij de meeste mensen is sprake van een gecombineerde reactie: er treedt dan zowel cardioinhibitie als vasodilatatie op, Het is daarom begrijpelijk dat een pacemaker de klachten van duizeligheid en/of wegrakingen niet helemaal wegneemt, omdat die wel werkt tegen cardio-inhibitie, maar niet tegen vasodilatatie. Toch wijst de ervaring en ook de uitkomsten van onderzoek uit dat de klachten minder kunnen worden door pacemakerbehandeling, indien tenminste sprake is van duidelijke cardio-inhibitie. Maatregelen die daarnaast genomen kunnen worden zijn: hurken zodra het begin van duizeligheid wordt waargenomen, of beter nog: gaan liggen. Verder: voorkomen dat er te weinig vocht in de bloedbaan aanwezig is, door altijd voldoende te drinken. Controle daarop kan door naar de kleur van de urine te kijken. Is die donker gekleurd, dan is er te weinig vocht aan boord. Wellicht hebben lotgenoten nog veel meer trucjes om de klachten te doen afnemen. ik wens u veel sterkte en hoop u op deze wijze iets wijzer te hebben gemaakt.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy