// Zorg algemeen

extraystole

Omdat ik erg veel last heb van rare bonken op mijn borst en een vervelend gevoel ben ik in maart doorgestuurd naar de cardioloog.Alle onderzoeken gehad. De werking van mijn hart is gewoon goed. Uit de 24 uurs holter kwamen kamerextrasystole en runnetjes van 4 slagen. Omdat ik last blijf houden pas weer een holter gehad en hier kwam hetzelfde uit. De kamerextrasystole komen maar 1 keer achter elkaar voor maar ik weet zeker dat ik ze ook vaker achter elkaar heb maar dit had ik niet toen ik aan de holter zat. Soms heb ik het idee dat mijn hart niet op gang komt. Snachts lage hartslag 40 p.m. Maar overdag als ik zit ook vaak maar 58. Ben veel duizelig en als ik schrik of boos ben gaat mijn hart even heel langzaam slaan. Kunnen ze op 24 uurs holter ook sick sinus zien of als de pompwerking niet goed is? En in maart was de structuur en werking van mijn hart goed. Kan ik er van uitgaan dat dat nu nog zo is. Ik blijf onzeker omdat ik elke dag maar weer dat stomme gevoel heb. Ook als ik een stuk wandel of fiets heb ik extrasystole.

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


3 REACTIES

 • A M avatar
  Extrasystolen geven vaak veel klachten. Deels gewoon omdat ze vervelend aanvoelen, maar soms ook omdat ze angst en onzekerheid oproepen. Bij een verder normaal hart is voor die angst echter geen enkele reden. Het is heel goed uitgezocht dat ze dan echt onschuldig zijn. Het bonken en overslaan is voor sommigen heel naar. Het effect van medicatie is niet altijd bevredigend. Heb je genoeg extrasystolen, dan kan ablatie (wegbranden) een verlossing zijn. Dat kan met Holter (24 uurs registratie) worden vastgelegd. Een kleine groep mensen zal er echter mee moeten leren leven.

  0
 • a a avatar
  Nou vraag ik me alleen nog af wat runnetjes zijn. En of dit kwaad kan of over kan gaan in een ernstige stoornis? En is het normaal dat m'n hart bij woede langzaam slaat?

  0
 • L D avatar
  Er worden heel veel vragen gesteld over overslagen, oftewel extrasystoles. U kunt ze opzoeken op de website.Op een Holter kun je niets afleiden om iets te kunnen zeggen over de pompfunctie. Maar, als de pompfunctie in m nog goed was, dan moet u zich daarover geen zorgen maken.Als u voelt dat uw hart heel even traag slaat, dan kan dat heel goed ook een overslag zijn, omdat je die soms niet voelt aan de pols.Als ik uw verhaal zo lees zie ik geen reden om ongerust te zijn. Wel heeft u er last van, dat is wat anders. Ieder mens heeft overslagen, en alleen sommige mensen voelen ze. Alleen als het er heel veel zijn, dan kunnen we ze via de lies ableren.Binnenkort komt er een korte video op de website, waarop ik ook een en ander uitleg.

  0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy