// Zorg algemeen

Extrasystolie: wat doe ik eraan om minder klachten te krijgen?

Hallo lieve antwoorders,

Sinds januari 2018 ben ik mij bewust geworden van 'overslaan' van mijn hart. De eerste keer dat ik dit merkte was supervervelend. Ik dacht even dat ik dood zou gaan....

ondertussen heb ik een groot deel van de medische molen mee mogen maken (ECG, Stress-ECG, Echo, MRI, bloedtesten, Holter 72uur)

Gisteren kreeg ik de uitslag. Ik heb geen cardiomyopathie. Maar geen idee wat de oorzaak van de overslagen dan wel is. Op dit moment doen ze er niets meer aan. Leer er maar gewoon mee leven....

Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, ik heb gezocht wat uitlokkende factoren zijn, en ben daarom geminderd met het drinken van koffie, alcohol en vermijden van groot aantal E-nummers (VetSin vermijd ik al heel lang).

Ik heb de overslagen 'altijd', daarmee bedoel ik, het is niet eens per 5 of 10 minuten, maar elke keer na ongeveer 2 tot 10 normale slagen slaat mijn hart gewoon over (meestal is het 2-3 slagen wel, dan een keer niet)

Mijn klachten zijn voornamelijk vermoeidheid, 'slecht conditie', gejaagd gevoel, lichte druk en pijn op de borst.

Nu is mijn vraag, wat kan ik hier mee? Wat moet ik doen om minder klachten te krijgen? Ik ben geen fan van chemische rommel en zou het liefst iets in de richting zoeken van de natuur (rust, meditatie, evt. extracten van planten/ bloemen)

Alvast heel erg bedankt voor het mee denken en beantwoorden van mijn vraag.


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L D avatar
    Uw probleem komt heel veel voor.Gelukkig voor uw ziet alles er verder goed uit. Maakt u zich dus geen zorgen dat u iets gevaarlijks heeft; het is vooral vervelend.Soms lukt het om met het vermijden van triggers het probleem te verminderen, maar dat is zeer zeldzaam. Koffie, alcohol, kleurstoffen kunnen dat heel soms veroorzaken.In mijn ervaring werken beta-blokkers slechts heel soms; flecainide (tambocor) wat vaker.Maar, u wilt een blijvende oplossing. Als het er zo veel zijn, dan is ablatie een goede mogelijkheid voor een permanente oplossing. Als het meer dan 5000 overlsagen per dag zijn, en ze komen uit 1 plek (kun je zien op een Holter), dan is ablatie zeker het overwegen waard. We behalen hier in Eindhoven er hele goede resultaten mee.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy