// Zorg algemeen

Extrasystolen/overslagen een paar aanvullende vragen

Hallo,

Ik heb sinds een week last van overslagen. In eerste instantie schrok ik me rot, ik ben 24 en ik ben gezond. Ik ben uiteindelijk na enkele dagen naar de huisarts gegaan, die me vertelde dat het niets ernstigs was en waarschijnlijk kwam omdat ik pas geleden koorts heb gehad. Goed, dat weet ik nu, dat heeft me enorm gerust gesteld. Nu heb ik nog wel een aantal andere vragen waar ik het antwoord niet op kon vinden in andere topics. Een simpel ja of nee zou al heel fijn zijn.

1. Ik heb hiervoor nooit ergens last van gehad. Wellicht had ik wel al overslagen maar voelde ik ze niet. Nu voel ik ze vrij heftig en ook regelmatig. Is mijn hart nu zwakker dan hij eerst was?
2. Ik heb dit nu een week, is dit iets chronisch? Of trekt het weg?
3. Als ik sport heb ik er enorm veel last van, kan ik veilig sporten?
4. Is alcohol even velig te gebruiken als ‘voor’ ik hier last van had. Ik merk dat ik bij koffie drinken al meer last krijg.
5. Wordt ik met deze aandoening even oud als zonder deze aandoening?

Mijn dank is bij voorbaad groot,0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • M J avatar
    Het lijkt alsof ik een kopie lees van mijn ervaring. Ik ben 27 jaar , doe sport ,en ben perfect gezond. Ik voelde ze voor het eerst 1,5 jaar geleden , duizenden per dag na het drinken van een grote hoeveelheid koffie. In de eerste maanden was ik er enorm mee bezig, meette iedere 10 minuten hartslag en nuttigde niets van koffie, cola, alcohol, thee, chocolade... Toch had ik zo'n 10 overslagen per dag. Na iedere overslag had ik een hartslag van 130, puur van de stress en de angst. Die periode was absoluut geen pretje, en dat voor iets die onschuldig is. Mede door geruststelling en het leren negeren van de overslagen heb ik er vandaag geen last meer van. Als ik nog eens een overslag voel ( ongeveer eens per maand) dan negeer ik die en ga ik verder waarmee ik bezig was. Ik ben wielrenner en train tot 20 uur per week en merk geen enkel verschil van voor de periode met overslagen, dus hartzwakte heeft hier naar mijn mening niets mee te maken. Bij mij verdwijnen ze wel bij inspanning. een collega wielrenner had ook last van overslagen die erger werden tijdens inspanning. Na een rustperiode zijn ze bij hem definitief verdwenen. Misschien een tip voor u? Ik hoop dat je iets hebt aan mijn verhaal, maar zoals aangeraden door dr is een cardiologisch onderzoek een eerste stap, veel succes!

    0
  • L D avatar
    De antwoorden in de volgorde van uw vragen.1. Er is geen enkele reden om aan te nemen dat uw hart zwakker is. Er is wellicht een soort bewustzijn ontstaan voor deze overslagen. Inderdaad, iederen heeft overslagen, alleen sommige mensen hebben er op bepaalde mensen veel meer. Als er dan een drempel wordt overschreden, ga je ze voelen. Ik weet uit ervaring dat mensen overslagen uit een bepaalde plek van het hart niet voelen, maar uit een andere plek wel. Eigenlijk is het zo, dat we nog heel weinig begrijpen van deze klacht. We weten wel heel goed dat het als regel niet gevaarlijk is, en dat het voelen niet gekoppeld is aan een zwak hart.2. Het is heel vaak periodiek. Bovendien zijn er ook vaak triggers, zoals stress, koffie, alcohol en fehcin.3. Overslagen die erger worden tijdens sporten, verdienen wel extra aandacht. Ik wil u daarom adviseren om een cardioloog te bezoeken, die wellicht een inspanningsonderzoek zal verrichten. Er zijn altijd uitzonderingen op de regel dat overslagen ongevaarlijk zijn. Overslagen tijdens inspanning kunnen daar soms een vorm van zijn. Voor de zekerheid adviseer ik u dan ook om in afwachting van het cardiologisch onderzoek even niet te sporten.4. Zie eerder. Alcohol en koffie zullen nooit gevaarlijke overslagen of ritmestoornissen uitlokken, maar geven wel klachten.5. Die ene zeldzame uitzondering daar gelaten (die een cardioloog goed kan identificeren), word je even oud.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy