// Zorg algemeen

Extrasystolen weekpatroon

Vraag: Is er meer bekend over een vast patroon in extrasystolen aanvallen?


Toelichting:

Ik heb extrasystolen vanaf mijn 30e ( dit jaar wordt ik 50). Vanaf mijn 30 e ben ik ze gaan opmerken. Af en toe voelde ik een een klap in mijn maag en dat was soms een keer per dag. heb er ook hyperventilatie bij gekregen. Dus meerdere malen bij de dokter gelegen met het idee dat ik dood ging. Het was een schrikmoment van de systolen die ik dan had. Meteen gaan voelen aan je hartslag enz..en dan begint de paniek en de hyper. Het al bekende cirkeltje. Mijn vader (83j). Heeft precies hetzelfde mee gemaakt en heeft ze nog. Ook heb ik twee zussen die ze ook af en toe hebben.

Sinds vorig jaar februari, na een 5-tal stevige stressvolle jaren en een burn-out van een jaar heb ik ze heel erg gekregen. Het begon zomaar en zoals ik het nooit had gevoeld, nu dacht ik dat er echt wat aan de hand was. Ik kreeg de extrasystolen in een aanval. 1 gewone slag en 3 of 4 extrasystolen en dat ging zo soms een uur aan een stuk door. Naar de dokter, hartfilmpje en idd heel veel systolen achter elkaar. Maar niets aan de hand, zeer vervelend maar kan geen kwaad… kreeg voor 15 dagen b├Ętablokker mee, die temperde het iets, maar voelde me niet lekker met die pillen.

Om verder e.e.a uit te sluiten, bloed laten trekken, afspraak bij de cardioloog. Met vervolg van een fietstest, 48 uur holter, echo, ecg… Niets ernstig aan de hand, wel vervelend.
Je kan er 120 met worden.

Ondertussen zijn we een jaar verder en heb ze nog steeds. Ik ben op mijn eten en drinken gaan letten. Al een jaar lang geen alcohol, chocola, thee enz.. Ik slik soms extra magnesium. Meidoorn lijkt te helpen om de overslagen zachter te maken. En voor mijn chronische stress wat te verzachten helpt passieflora erg goed.

Ik kan er beter mee om dan in het begin. Het is nog steeds super vervelend als ik een aanval heb en het hindert me als ik werk maar ook in mijn sociaal leven. Soms krijg ik er nog af en toe een hyperventilatie gratis bij.

Wat ik zo apart vind, is dat ik een patroon heb met de extrasytolen.
Het begint met een paar kleine overslagen op dag 1. Dag 2 en 3 krijg ik 1 of 2 aanvallen van circa 5 a 10 minuten en dan is het weer rustig. En dan dag 4 en 5 heb ik ze continu. 2 volle etmalen lang. Dan heb ik soms 3 gewone hartslagen en 4 a 5 overslagen, maar ook soms 30 overslagen achter elkaar. Het voelt dan alsof mijn hart maar half slaat. Dag 6 en 7 is alles rustig, soms krijg ik een bonus van een extrasystole vrije dag. Dus 5 dagen onrust en 2 a 3 dagen niets aan de hand.

Door de meidoorn zijn ze minder hard en wat meer op de achtergrond, maar toch heb je dat akelig gevoel, vermoeidheid en raar in je hoofd. Ik heb al meerder ecg gehad tijdens deze aanvallen en er is niets aan de hand alleen erg vervelend.

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • H V avatar
    , ik heb ook heel veel last van overslagen en nu sinds kort ook 2 of 3 overslagen na elkaar zonder hartslag tussen was dit ook het geval bij jouw bij die overslagen achterelkaar heb zo een schrik

    0
  • A M avatar
    Een dergelijk patroon is mij niet bekend. Wel horen we op het spreekuur andere patronen samenhangend met de menstruatiecyclus, stress, alcohol en zelfs seizoenen. Allemaal slechts gedeeltelijk wetenschappelijk uit te leggen. Jammer is dat medicatie niet vaak helpt. Als er voldoende extrasystolen zijn om uit te zoeken waar ze hun oorsprong vinden, is catheterablatie vaak een zegen: niet om het leven te verlengen, maar wel om patienten met veel klachten daarvan af te helpen

    0

Je moet Inloggen om te reageren