// Zorg algemeen

Extrasystolen tijdens slaap

Hallo,

Ik heb kort geleden een 24-uurs holtertest gehad en daar kwam uit dat ik extrasystolen heb, ook in mijn slaap. Ik heb al ruim 14 jaar zowel in rust als met inspanning soms last van enkele extrasystolen per dag, maar dat ze ook in mijn slaap voorkomen wat ik dankzij de test nu weet is voor mij nieuw. Aangezien de resultaten van de test naar mijn huisarts waren verzonden heb ik helaas geen vragen kunnen stellen aan een deskundige cardioloog, dus daarom stel ik mijn vraag hier.

Is er enige indicatie dat extraystolen tijdens slapen (met name in de REM-fase) gevaarlijk(er) zijn t.o.v. extrasystolen die overdags voorkomen? 
Ik ben verder nog nooit flauwgevallen, heb geen duizeligheid, pijn op de borst, e.d. Het heeft ook geen invloed op mijn slaapkwaliteit. Mijn vriendin merkt dat ik soms snurk (erg lichte slaper), maar ik snurk blijkbaar niet elke nacht. 

Alvast bedankt voor uw antwoord.


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L D avatar
    Het is juist een kenmerk van de onschuldige overslagen, dat ze in de slaap ook voorkomen; verder komen ze ook overdag in rust voor, maar verminderen ze vaak bij inspanning. Geen zorgen over dit type overslagen.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy