// Zorg algemeen

extrasystolen tijdens inspanning

Beste,

ik heb een 6 tal jaar geleden een ablatie ondergaan voor voorkamerfibrilleren. (ik ben 15 jaar actief wielrenner geweest)

sindsdien nooit echt meer last gehad. wel nog veel last van extrasystolen. wel pieker ik nog steeds over die extrasystolen. enige tijd ben ik opnieuw begonnen met sporten.

gisteren had ik plots 2 harde extrasystolen toen ik rond hartslag 150 aan het fietsen was.  kan dit kwaad als extrasytolen ook tijdens inspanning voorkomen?

 

groeten


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


5 REACTIES

 • J H avatar
  Hebben ze trouwens je longaders geableerd of een andere plek op je boezem?

  0
 • J H avatar
  Fijn dat in ieder geval de voorkamerfibrillatie is verdwenen. Ik zou deze zegen maar koesteren! Het is bij mij nog even afwachten of de ablatie van longaders is gelukt. Die extrasystolen is herkenbaar en ook de angst voor inspanning. Bij mijzelf denk ik dat het komt door overdreven alertheid op alles wat er met mijn hart gebeurt. Het is net zoals bij praten en ademhalen je moet er niet bij gaan nadenken. Door het piekeren wordt het alleen maar erger en kom je in een negatieve spiraal. Ik denk dat helpt als je erover praat. Een arts kan je angst via de medische weg wegnemen. Ook mag je best wel even van slag zijn als je zulk soort dingen voelt. succes!

  0
 • E B avatar
  Ik had een ablatie via de lies.die was wel succesvol, maar ik heb sindsdien mentaal de durf niet meer om topsport te doen.en vooral dat knaagt aan mij...

  0
 • J H avatar
  BesteIk ben ook wielrenner geweest en heb twee maanden geleden een ablatie aan de longaders gehad ivm voorkamerfibrillatie. Ook nu nog last van extrasystolen. Ik begrijp dat jij een succesvolle ablatie hebt gehad. Hoe oud ben je, hoeveel last had je van de voorkwamfibrillatie en welk type ablatie heb jij gehad.Groet

  0
 • F S avatar
  extrasystolen kunnen onstaan in de boezems of in de kamers van het hart en zijn over het algemeen geen reden voor bezorgdheid of onderzoeken. De enige uitzondering hierop is extrasystolen die in de kamer ontstaan en toenemen bij inspanning. Dit kan reden zijn om een fietstest te doen. Overleg het eens met u arts als het u ongerust maakt.

  0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy