// Zorg algemeen

Extrasystolen, roffelend gevoel in borstkas

Vandaag bij de ha geweest omdat de extrasystolen nu 4/5x achter elkaar komen dan een gewone slag en dan weer een serie overslagen. Krijg dan ook een raar gevoel in mijn borstkas en soms doet het zeer.

Hij heeft mijn 24 uurs cardiogram van september bekeken en daarop heb ik pvc's en een versneld sinusritme.
Hij wil nu nog een 24 uurs cardiogram om ze te vergelijken.

Moet wel de metoprolol 25 mg 1x per dag blojven slikken omdat het anders volgens de ha helemaal een zooitje wordt.

Hier schrok ik van en nu vraag ik me af hoe moet ik dat intrepreteren.

Kunnen onschuldige extrasystolen schadelijk worden en hoeveel mag je er op een dag hebben en zijn het mijn spieren die door de spanningen van de extrasystolen pijn doen.

Ben nog wel gewoon gaan sporten van de week en dan heb ik ze niet. Alleen door de medicijnen komt mijn hartslag moeilijk omhoog.

Is een rusthartslag over de dag tussen de 68 en 74 normaal?

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • F S avatar
    Ik denk niet dat er reden is om te schrikken van de opmerking dat je de metoprolol moet blijven slikken omdat het anders een zooitje wordt. Ik verwacht dat je huisarts er op doelde dat zonder deze b├Ętablokker het aantal extrasystolen mogelijk zal toenemen. Dus dat je de metoprolol moet blijven slikken is logisch. Extrasystolen kunnen niet ineens schadelijk worden en je kunt er tot 10000 per dag hebben voordat er overwogen wordt er met een catheterablatie iets aan te doen. Dit doet dan voornamelijk omdat mensen het als hinderlijk ervaren en niet omdat het schadelijk is. Dat je tijdens het sporten geen extrasystolen hebt is prima. Lekker blijven sporten ook al merk je dat je hartslag moeilijk omhoog komt. Dit is een direct gevolg van de b├Ętablokkers. Een hartslag in rust van rond de 70 is volkomen normaal. Ik kan me voorstellen dat je gespn wordt van het gevoel dat de extra slagen je geeft en mogelijk dat deze spanning zich uit in pijnlijke spieren. Probeer vooral hier iets aan te doen. Sporten is een prima manier om voor ontspanning van de spieren te zorgen. Succes ermee en een prettig weekend

    0

Je moet Inloggen om te reageren