// Zorg algemeen

Extrasystolen na ablatie

Na mijn longvenen ablatie in september 2015 heb ik substantieel meer last van extrasystolen. Mijn medicatie is hetzelfde als voor de ablatie (flecainide retard 150 mg retard en verapamil 120 mg retard). AF heeft zich niet meer voor gedaan. Ik vind die extrasystolen erg hinderlijk, al raak ik er een beetje aan gewend

Vragen:

1 waar komen deze extrasystolen nu plotseling vandaan

2 is er een relatie met de ablatie

3 zouden deze extrasystolen de trigger kunnen worden voor af

4 is het raadzaam om met een recorder te gaan lopen en/of met een ecg de extrasystolen te laten vastleggen om zo de oorzaak te achterhalen.

5 is het raadzaam te stoppen met de medicatie ruim 5 maanden na de ablatie wetende dat die extrasystolen nu zo frequent optreden.


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • J H avatar
    Dank voor uw reactieIk zal mijn situatie iets beter duiden.- Ik heb/had lone aanvalsgewijs af en ben begin 40. De overslagen werden voor de ablatie dus niet verdoezeld door het af. Er moet dus een andere reden zijn waarom ik ze meer heb cq voel.Het valt me op dat ik ze voornamelijk voel als ik heel rustig zit, lig, slaap of net heb gegeten. - het is nog maar de vraag of ablatie succesvol is geweest. De medicijnen kunnen immers de aanvallen nog onderdrukken.Vraag:- 4. Waarom is het belangrijk te weten of de overslagen uit de kamer of de boezem komen?- 5. Is het gebruikelijk dat medicijnenen worden gestopt na een ablatie.Nieuwe vraagZelf heb ik het idee dat het AF en deze huidige overlagen los van elkaar staan. Ik heb ze nu meer of voel ze meer omdat ik mij er meer bewust van ben en nu bovendien enige mate van stress heb. Is dit amelijk? Je legt in je achterhoofd altijd de relatie met het af maar dat hoedt natuurlijk helemaal niet.

    0
  • L D avatar
    Ik hoor vaker dat mensen na een succesvolle longvenen-ablatie overslagen voelen. Ik zal uw vragen puntsgewijs beantwoorden.1. Overslagen kunnen uit de boezem of uit de kamer komen. Mogelijk voelde u ze niet omdat u vaak boezemfibrilleren had, waarbij het hart sneller klopt en overslagen vaak onderdrukt worden.2 Er is geen causale relatie te bedenken tussen de ablatie en het optreden van deze overslagen.3. Overslagen kunnen AF triggeren, maar dat is zeker geen wet van Meden en Perzen. Ik ken heel veel mensen met heel veel overslagen die nooit AF krijgen.4. Ik zou het wel vast laten leggen, om 2 redenen: waar komen ze vandaag (kamer of boezem) en hoeveel zijn er per dag? Als het een substantieel aantal is (>bijv >7000 per dag), dan is ablatie van die overslagen een goede optie.5. Ja. Soms kan een traag ritme juist overslagen uitlokken. Proberen kan geen kwaad.Ik ben overigens erg benieuwd of ook anderen dit verhaal herkennen (overslagen na ablatie voor AF). Ik zou graag hun reacties en ervaringen ook horen!

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy