// Zorg algemeen

Extrasystolen en bloeddrukverlagers

Beste,

al een paar jaar ben ik "gezegend" met vervelende extrasystolen.

In 2017 ben ik voor het laatst gezien door een cardioloog en die heeft me kunnen geruststellen dat ze onschuldig zijn. Ik heb er dan ook al geruime tijd geen last van gehad.

 Helaas bleek 8 weken geleden dat mijn bloeddruk verhoogd is (168/95) en heeft de huisarts me enalapril 5 mg voorgeschreven. Na 6 weken bleek dit niet afdoende effect gehad te hebben en is het verhoogd naar 1x daags 10 mg. Vrij snel daarna kreeg ik weer enorm veel extrasystolen, die me toch weer angstig maken.

Ik heb hierover de huisarts gebeld en diepgang aan dat het een bijwerking kon zijn en schreef me perinopril voor 4 mg. Dit slik ik nu 1 1/2 week en de extrasystolen zijn nog hevig aanwezig. De huisarts wilde nu weten of ze nog steeds onschuldig zijn, dus ecg gehad (veel overslagen maar wel normaal sinusitis) en 3 dagen aan een holter (uitslag deze week). Door alle spanningen die dit oplevert is de bloeddruk nog veel hoger 172/89 en de extrasystolen enorm hinderlijk en maak ik me er zorgen over.

Vanavond weer intensief gaan sporten maar vind het heel eng. Sporten ging goed alleen erna weer veel extrasystolen en veel lucht in de maag.

Ik leef zo gezond mogelijk, veel groente en fruit, 1x in de week intensief sporten en 2x in de week wandelen. Gebruik weinig zout. Ben 45 jaar oud en 5 kilo te zwaar.

Helaas is een bètablokker geen optie ivm sporten. Heeft u nog tips voor andere bloeddrukverlagers die geen hartkloppingen als bijwerking hebben.

 

bedankt,


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • P V avatar
    Waarom is een bètablokker geen optie.....? Waar komen toch die misvattingen over bètablokkers vandaan? Er zijn topsporters die bètablokkers gebruiken, mensen die een marathon lopen onder bètablokkers.Bètablokkers hebben het voordeel dat ze de bloeddruk verlagen en soms ook de extrasystolen verminderen; soms, want een normaal verschijnsel als extrasystolen laat zich vaak ook niet door pillen onderdrukken. Ik zou dit eens proberen.Ik betwijfel overigens of de overslagen een bijwerking zijn van de enalapril of perindopril. Een eigenschap van extrasystolen is dat je er de ene periode in je leven meer last van hebt, en een andere periode weer wat minder.En bij veel mensen lukt het niet de bloeddruk te behandelen met een enkel geneesmiddel; vaak zijn er meerdere middelen nodig. Maar, wat u zelf al aangeeft, afvallen is de behandeling voor hoge bloeddruk. Succes!

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy