// Zorg algemeen

Extrasystolen door medicijn?

Ik ben een man van 44 die al ruim 20 jaar intensief sport. Sinds begin maart heb ik last van extrasystolen tijdens inspanning. Dit is inmiddels bevestigd met een inspanningstest. Inspanning zit dan vanaf 130 per minuut en hoger voordat het getriggerd word. Vervolgonderzoek met holter volgt nog. Vooralsnog was de uitspraak enkele kamer en boezem overslagen tijdens inspanning. Voor mij is het heel vreemd om van de ene op de andere dag een dergelijke kwaal te ervaren nadat ik bijv. Vorig jaar nog een 10km liep met een gemiddelde hartslag van 180 zonder problemen. Familiair is er wel belasting. Broer,zus, vader en moeder hebben vormen van ritmestoornissen. Variƫrend van overslagen tot boezemfibirileren. Mijn vraag is of het ook met medicijn gebruik te maken kan hebben. Exact in de periode waarin ik tijdens sporten de extrasystolen kreeg gebruikte ik het medicijn avamys voor een neusontsteking. Kan een dergelijk medicijn zo'n stoornis veroorzaken en dat dit dan blijvend zou zijn? Ik gebruik het nu al 8 weken niet meer. En waarom zou het zich dan alleen bij inspanning uiten?Vind het heel erg aangezien sporten altijd een groot en belangrijk deel van mijn leven is geweest en ik het nu als zeer onprettig en spannend ervaar. Ik vermijd het nu dan ook.

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L D avatar
    Avamys leidt niet tot overslagen, ik heb het ook nog even opgezocht.Overslagen bij inspanning is een bekend fenomeen en daarvoor bestaan meerdere mogelijke verklaringen. In ieder geval kan 20 jaar intensieve duursport ook dit tot gevolg hebben. Ik snap dat u het erg vervelend vindt.Ik neem aan dat u bij een cardioloog onder controle bent, en dat lijkt mij ook verstandig voor de verdere behandeling. Soms zie je dat een meer gevarieerd trainingsschema het probleem ook kan verhelpen.De verdere implicaties van de overslagen hangen af van het verdere cardiologische onderzoek. Bij overslagen in rust hoef je je eigenlijk geen zorgen te maken. Overslagen bij inspanning vragen wat meer aandacht, en daarom is onderzoek door de cardioloog aan te raden.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy