// Zorg algemeen

Extrasystolen: boezemfibrileren : flecainide

Beste mensen,

Ik heb de laatste weken meer last van extrasystolen. Ik denk ongeveer 20 per uur. Verder heb ik geen klachten. Ik vraag me nu af waarom ik nu hier zo'n toename in heb.

Ik heb lone aanvalsgewijs boezemfibrileren, waaraan ik binnenkort geholpen wordt middels een ablatie. Heb het afgelopen half jaar 4 keer AF gehad. Verder ben ik eigenlijk wel mijn hele leven bekend met die extrasystolen, maar niet zo frequent als nu. Slik medicijnen: verapamil retard (120) en retard flecainide (150). Verder heb ik een stressvolle periode achter de rug, waarvan ik me nu weer aan het herpakken ben.

Vragen: 

1 Is er een relatie tussen de extrasystolen en mijn boezemfibrileren. Zo,ja hoe werkt dit dan.

2. Mijn dosis flecainide is ook sinds die periode waarin ik die extrasystolen ervaar verhoogd van 100 naar 150.

3. Zou er een relatie kunnen zijn tussen die stressperiode en die extrasystolen .

Ik hoop een antwoord te krijgen. Met veel dank en vriendelijke groeten


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • J H avatar
    Geachte heer , dank voor uw heldere antwoord. Ik kan me wel vinden in uw verklaring. Ik hoopmdat de ablatie het gewenste effect heeft. I

    0
  • L D avatar
    1. Het is zeer waarschijnlijk dat er een relatie is tussen de extra's en het boezemfibrilleren. De extra's zijn als het ware de eerste slag van het boezemfibrilleren, waarbij dan het boezemfibrilleren niet start. De extra's ontstaan heel vaak in de gebieden waar het boezemfibrilleren ook ontstaat.2&3. Waarom de extra's soms meer worden is kan ik over het algemeen niet verklaren, maar stress is wel zeker een factor die de extra's kan verergeren. Als u bedoelt dat u sinds ophogen van de flecainide meer klachten van de extra's heeft, dan kan ook de gedachte zijn dat u bij lagere dosis flecainide wellicht meer boezemfibrilleren had gehad.Sterkte met de ablatie! Ik ben benieuwd hoe het verder met u gaat.

    0

Je moet Inloggen om te reageren