// Zorg algemeen

Extrasystolen

Hallo,

Ik heb al eerder aangegeven dat ik wel eens VES sen heb,sinds eigenlijk 2010 na de abalatie ivm WPW.Nu is het zo dat ik inmiddels gewend ben aan de VES sen echter normaal gaan ze meestal binnen uurtje of 2 tot 4 weg,ik slik nu proponalol 2 x daags 40mg,moet zeggen deze medicijnen kan k het beste verdragen wordt er ook niet zo moe van etc.Ik sport sinds een tijdje ook weer een beetje dit durf ik inmiddels weer omdat ik weet en omdat de dokters zeggen dat mijn extrasystolen geen kwaad kunnen, echter heb nu al twee maal een aanval gehad van 2 dagen laatste keer begon om 14.00 in de middag en stopte niet,soms leek het wel alsof ik meer overslagen voelde dan normale slagen vindt dit nu erg vervelend kon ook niet n slaap komen omdat ze bij mij erg voelbaar zijn ,ik voel 2 verschillende ves en, ff pauze en dan harde slag en andere is 2 slagen achter elkaar.Ik maak me nu wel zorgen omdat ik nog nooit zo lang deze aanvallen heb gevoeld de dokter zei nu de proponalol te verhogen naar 2 x 80 mg en dan kijken hoe het gaat.Ik vindt het zo raar soms heb ik dagen dat ik er geen voel maar soms is het erg hevig aanwezig en dan vooral als ik dan ik zithouding ga of op  mijn rug ga liggen en ook omdat ik gewoon 2 dagen continu overslagen had ook in mijn slaap want werd een aantal maal wakker (ondanks oxapam voor te slapen)en ik voelde ze gelijk.Het beinvloed mij inmiddels in mijn werk en dan kunnen ze wel zeggen het is onschuldig maar ik ken toch niemand die ook zo erg deze klachten heeft.Wat kun je er nog tegen doen? heb innmiddels al verschillende medicijnen gebruikt ,flecanide,sotalol en nu proponalol.Ik ben 46 jaar oud en drink verder niet,en vermijd teveel stress,wordt er onderhand radeloos van.

 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


4 REACTIES

 • P L avatar
  Dank je voor jullie reacies,ik heb nu binnenkort weer een afspraak met mijn cardioloog en ga dan overleggen wat ik het kan doen,het is idd zo lastig af en toe en omdat ik ze allemaal voel is het extra erg voor mij,daarnaast heb ik ook heel af en toe dat het hart soort van roffelt (snel en uit ritme is )en daarbij voel ik me wel gelijk duizelig dus maak me wel enigzins zorgen hierover.Maar goed ik laat me natuurlijk niet zo maar uit het veld slaan probeer er aan te wennen al zal dit denk ik nooit lukken.

  0
 • S k avatar
  Hoi,Ook ik word radeloos van de extra systole . Voel ze ook heel duidelijk en ondanks dat de doktoren zeggen dat het niet gevaarlijk is, neemt het wel kwaliteit van leven weg. Zelf slik ik geen medicijnen, omdat het volgens mijn cardioloog meestal niet helpt tegen overslagen en de bijwerkingen erger kunnen zijn. Daarnaast heb ik een lage bloeddruk.Heb onlangs wel weer een holter gedragen om te kijken hoeveel het er nu zijn op een dag om te kijken of ik evt. in aanmerking zou komen voor een ablatie. Ik heb gelukkig niet dat ik meer overslagen voel dan gewone slagen, maar het zijn er doorgaans wel meerdere per min. soms een minuut of 2 niet etc. En dit nu zo'n 1,5 maand lang. Hiervoor had ik ze ook al zo'n 18 jaar (ben nu 37), maar dan soms maar 1 of 2 voelbare op een dag. Ik slik wel mium citraat, dat schijnt voor sommige mensen goed te helpen en wat je nog zou kunnen proberen is om te kijken of het aan je voeding ligt. Zie bijv. het histamine dieet op internet. Ik heb het nog niet geprobeerd, omdat het niet eenvoudig is om zo'n beetje alle e-stoffen te vermijden, maar als het zo blijft ga ik het wel proberen, want die vele extra systole zijn gewoon verschrikkelijk! Sterkte!

  0
 • R v avatar
  enige wat ik kan zeggen dat ook bij mij JUIST houdingsveranderingen, bukken, iets pakken boven mijn hoofdhoogte, overal waar je je bovenlichaam gebruikt, mij zware pijnlijke spasmes , samentrekkingen stroomachtige overslagen geven. Dus houding doet bij sommigen heel veel, het valt me alleen op dat dit heel onderbelicht is en haast niet bekend. Ik stel er ook vragen over en Of het probleem VAN het hart komt of het hart ergens op reageert weet ik aleen niet bij mij. Vagus pikkeling etc.Ik snap ook je onrust. het blijft je hart, niet je linkerteen ! Sterkte !

  0
 • W J avatar
  ,wat vervelend dat je zoveel last hebt van de overslagen. Je wordt er radeloos van zeg je. Zoals je artsen je al verteld hebben: de belangrijkste behandeling van overslagen is: geruststelling. Overslagen zijn goedaardig. (Vrijwel) iedereen heeft overslagen, de een echter meer dan de ander, en de een heeft er klachten van en de ander (de meeste mensen) voelt ze helemaal niet. Het blijft echter ongevaarlijk. De enige reden om het te behandelen is als patiënten er klachten van hebben. En dat kan zoals je merkt dan erg lastig zijn. Het is bijna niet mogelijk om de overslagen te doen verdwijnen met medicijnen, ze kunnen er enkel door verminderen. Je hebt merk ik al veel medicijnen geprobeerd, en het is voor iedere patiënt met dit probleem een individuele zoektocht wat het helpt. Kwestie van proberen. Het is normaal dat de overslagen in periodes meer en minder voorkomen, zoals je zelf al aangeeft. Soms is er een relatie met andere factoren als stress, slaapgebrek, koffie, alcohol enz, maar lang niet altijd. Houdingsveranderingen hebben niet zoveel effect op het aantal overslagen, maar in bepaalde houdingen (met name linker zijligging) kunnen ze wel beter gevoeld worden. Als de overslagen steeds vanuit hetzelfde plekje uit het hart komen en meer dan pakweg 10% van alle hartslagen zijn, dan kan de patiënt in aanmerking komen voor een ablatie. Bespreek dat met je cardioloog. Heel veel succes.

  0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy