// Zorg algemeen

Extrasystolen

ik heb hier al eerder over gepost, maar helaas zijn mijn extrasystolen sinds 4 dagen weer volop terug en nu wel heel erg. Uren achter elkaar met geregeld 20 overslagen achter elkaar. Ben nu op mijn vakantie door een huisarts doorgestuurd naar de SEH voor een hartfilmpje en blioedafname omdat het er wel heel veel waren. Bloed was goed en na 2 uur liggen waren de overslagen verdwenen. Hartfilmpje was goed ja overslagen maar onschuldig en hop weer naar huis.

gisteren ging het redelijk totdat ik gisteravond naar bed ging, weer urenlange overslagen, lag te schudden in bed, heel erg boeren en paniek gevoel. Redelijk geslapen maar ben nu bang om op te staan en heb enorme spierpijn tussen mijn schouderbladen. Dit kan toch niet normaal zijn.

Ga morgen mijn ha ook maar weer raadplegen. Met deze hoeveelheid overslagen kan ik niet functioneren en mijn gezin ook niet. Kan niet overal maar gaan liggen. Heeft u tips?

 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


4 REACTIES

 • H A avatar
  Ik heb ze ook soms uren achter elkaar. Wat bij mij soms helpt om het sneller te stoppen is om heel kalm op de rug te liggen en heel diep in te ademen, en dan de adem vast houden of op deze manier met het laatste beetje longcapaciteit in- en uit te ademen. Na een minuut of 5 lijkt mijn hart te kalmeren en stoppen de extrasystolen.Het vervelende is dat als ik dan weer gewoon ga ademhalen, dan komen ze vaak na een paar minuten weer terug. En dan doe ik het opnieuw.Het werkt niet altijd, vaak pas als de extrasystolen al een poosje bezig zijn, en heeft vaak herhaling nodig. Maar het is kalmerende bezigheidstherapie en ik heb het gevoel dat het op deze manier maar een uur duurt in plaats van drie.Het lijkt wel alsof het hart sneller stopt met deze 'ongein' als het hart door het diepe inademen een beetje 'weerstand' krijgt. Ik ben benieuwd of hier een logische verklaring voor is.

  0
 • S L avatar
  Hallo. Ik heb al een paar jaar lang last van extra systolen. Ik heb een betablokker gehad die een tijdje de overslagen onder controle hielden. Sinds okt weer heel veel last. Naar de cardioloog en andere medicijnen. Werkte dus niet. Weer anderen gekregen die ook niet hielpen. Ik heb 6% overslag. Nu een tijdje zonder medicijnen. Het is gewoon niet te doen. Heb het een paar maanden geprobeerd zonder. Ik ben gelukkig niet bang maar het is zo een naar gevoel. Wat kan ik eraan doen?

  0
 • J B avatar
  Interessant om te lezen dat koffie zelden de oorzaak is. Ben sinds tien dagen vrijwel gestopt met koffie en heb amper last meer van overslagen. Daarvoor 5-10 eenheden koffie per dag en dagelijks perioden van overslagen die voor een geïrriteerd en branderig borstbeen zorgen. Ik houd nog even een tijdje mijn onthouding vol en zal vervolgens eens zien wat herinvoering doet....

  0
 • P V avatar
  Een herkenbaar en voor veel mensen vervelend probleem... Het is vast al vaker tegen U gezegd dat deze overslagen, of extrasystolen, een normaal (dwz bij heel veel mensen voorkomend) en onschuldig verschijnsel zijn. Maar dat maakt voor U de klachten er niet minder op.Wat U goed beschrijft is dat de klachten vaak in episoden voorkomen, en altijd vanzelf weer verdwijnen, na kortere of langere tijd. Meestal is er geen duidelijke aanleiding voor de extrasystolen. Soms treden deze op bij inspanning, en soms juist in rust, of dan voel je ze beter. Koffie wordt vaak de schuld gegeven, maar is zelden echt de oorzaak. Als wij mensen niet kunnen helpen met een goede uitleg en geruststelling, kunnen medicijnen soms de klachten wat verminderen. Middelen als bètablokkers, of andere meer specifieke anti-aritmica, kunnen vaak verlichting geven, maar werken niet bij iedereen. Wat het helpt, is een kwestie van proberen.In uitzonderlijke gevallen, bij patiënten die extreem veel extrasystolen hebben, kunnen we proberen het plekje waar de overslagen vandaan komen, met een katheter vanuit de lies weg te branden, een catheterablatie. Bespreek nog eens met Uw huisarts of cardioloog, misschien kan hij of zij U hierin adviseren.

  0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy