// Zorg algemeen

extrasystolen

hallo, heb al jaren last van extrasystolen.Maar de laatste paar maanden extreem veel last.Soms gaat het een paar dagen goed en dan weer dagenlang de ene naar de andere overslag en vaak in rust.Deze week had ik er een soort patroon in.s,ochtends geen last na de middag tot in de late avond veel last.Ben er ook heel moe van. Ik heb 3 weken geleden een 48uurs holter gehad.uitslag extrasystolen.Ik neem elke morgen een metoprolol maar vraag me af waarvoor,het helpt toch niet.In geval van nood mag ik een oxazepam,die heb ik nu 2 keer genomen en word er erg rustig van maar wil daar ook niet aan gaan wennen.Hoe kan het dat het telkens terug komt en kan het zijn dat het met de overgang te maken heeft?Mijn menstruaties worden onregelmatiger en heftiger.Ik ben nog steeds bang dat het iets anders is terwijl ik weet dat ik me niet druk hoef te maken maar hoe doe je dat?Ik heb het hele internet gelezen over deze aandoening en kom graag met lotgenoten in contact.


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • S B avatar
    Hoi ,Ik kan je de hand schudden!Heb sinds febr last van extra systole. Ik kom graag ook in contact met lotgenoten. Gr

    0
  • W J avatar
    Vrijwel iedereen heeft extrasystolen, alleen sommige mensen maar heel weinig en sommigen heel veel. Daarnaast hebben sommige mensen er last van, terwijl de meeste mensen ze helemaal niet voelen. Maar als je ze wel voelt dan kan dat heel naar zijn, en dat beschrijft u heel duidelijk. Het is eerder regel dan uitzondering dat het bepaalde perioden meer klachten geeft dan andere perioden, soms dragen stress of spanningen daar wel wat aan bij. Medicatie is bedoeld om klachten te verminderen (niet perse om de extrasystolen te verminderen), als je geen effect merkt van de metoprolol dan heeft die medicatie ook geen zin. Er zijn verschillende soorten hartritmemedicijnen, het is een kwestie van proberen welke voor u het werkt en het bevalt. Als diverse medicijnen niet helpen, de klachten te belastend zijn, de extrasystolen (vrijwel) allemaal uit hetzelfde 'focus' komen en de extrasystolen frequent genoeg zijn (grofweg meer dan 10.000 per dag) dan kan een ablatie een oplossing zijn. Het is overigens niet ongewoon dat er een variatie is in het klachtenpatroon met de menstruele cyclus, of dat klachten toenemen tijdens de overgang. De hormonale schommelingen hebben soms invloed op het optreden van ritmestoornissen. Overslagen zijn vrijwel altijd goedaardig, maar soms is aanvullend onderzoek nodig om dat te bevestigen (bv een echo van het hart of een inspanningstest). Ik ben niet op de hoogte van een lotgenoten organisatie voor patiƫnten met extrasystolen, dit forum kan wel helpen patiƫnten ervaringen uit te laten wisselen.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy