// Zorg algemeen

Extrasystolen

Ik ben een vrouw van 43 jaar en ga even mijn situatie schetsen.
Ik heb al vele jaren last van hartritmestoornissen. De juiste naam ontglipt me even, maar het signaal blijft rond de AV-knoop draaien waardoor mijn hart zeer snel gaat slaan. Dit is niet levensbedreigend, maar omdat ik dit soms 2 à 3 keer op een dag had, moest ik sotalex 160mg innemen. Mijn hartspecialist vond het ook niet nodig om een ablatie te laten doen, waarvoor ik ook niet stond te springen. Met sotalex had ik soms (1 à 2 keer per jaar) nog een korte run, wat een serieuze verbetering was en 
waarmee ik mee kon leven. 
Extrasystolen heb ik ook altijd al gehad, maar niet vaak. Vorig jaar rond mei/juni namen die echter toe. Soms had ik 20 overslagen per minuut en regelmatig 5 overslagen achter elkaar. Ik kreeg dan een druk in mijn hoofd, een drukkend gevoel in mijn keel, mijn bloeddruk (die altijd al aan de lage kant is) daalde.....
Het probleem is dat ik elke overslag voel en je wordt daar gek van. Ik ben in augustus 2018 terug naar mijn hartspecialist gegaan.  (Door een verhuis ben ik 7 jaar geleden veranderd van hartspecialist.) Hij schreef me rythmonorm voor. Dit was een verademing! Tot 14h had ik bijna geen overslagen meer, maar het bleef niet duren. Ik kreeg terug meer last, dus terug naar de dokter. Deze keer ging ik terug naar mijn eerste hartspecialist in Genk. Aan deze dokter heb ik ook gevraagd of CBD olie zou helpen. Hij had hier al vaak positieve verhalen over gehoord en ik mocht dit van hem proberen. 1 bisoprolol 's morgen + cannabisolie. Toen kwam het volgende probleem. Ik kreeg van bisoprolol een lage bloeddruk en vermits cannabisolie ook de bloeddruk kan verlagen, was het afgeraden om dit samen te nemen. Dus, medicatie aanpassen: 1 rytmonorm 's morgen, 1/2 bisoprolol 's avonds + cannabisolie. Vermits de cannabisolie de bijwerkingen van de rythmonorm verhogen, ben ik gestopt met de cannabisolie.
Nu ben ik naar een orthomoleculaire arts aan het gaan. Dit is van opleiding een arts en hij doet ook aan acupunctuur, kinesiologie,... Hij zegt dat ik uitgeputte bijnieren heb en moet nu bovenop mijn medicatie liposomale vitamine c nemen en druppeltjes op basis van planten. Veel beterschap merk ik nog niet, maar wil dit wel een kans geven.
Nu heb ik de laatste  weken veel last van mijn darmen en maag. Snel vol gevoel, opgeblazen gevoel, veel last van boeren en windjes. Voel ook regelmatig mijn overslagen in mijn maag. Dus, ben ik naar mijn huisarts gegaan en ze heeft mij pantomed voorgeschreven. Ik voel me de laatste tijd een wandelende apotheek, maar mijn klachten gaan niet weg en ik wordt het een beetje (veel) beu.
Deze medicatie neem ik nu:
's morgens: pantomed, liposomale vit c, ultractive (magnesium + vit B6), rythmonorm en druppeltjes van planten
's middags: druppeltjes van planten
's avonds: 1/2 bisoprolol en druppeltjes van planten
Ik weet dat ik sommige dingen moet vermijden: chocolade, koffie, cola, rode wijn, zwaar eten... en daar zit ik niets mee in (behalve natuurlijk als er een lekker chocoladetaart voor mijn neus staat ?)
Men zegt geen alcohol drinken, maar als ik een halve fles (witte) wijn drink, heb ik bijna geen last meer van die overslagen. 
Ik ben het beu dat ik medicatie moet nemen waarvan je bang bent om de bijsluiter te lezen.
Ik ben het beu dat ik het gevoel heb dat de dokters niet naar de oorzaak zoeken.
Ik ben het beu dat dit een groot deel van mijn manier van leven bepaald.
Welke raad kunnen jullie mij geven?

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


4 REACTIES

 • H V avatar
  ik ben al een aantal jaar kenbaar met overslagen . Begonnen na mijn eerste bevalling (2012)controle bij cardioloog in 2019 , 2018, 2017 , 2014.( bij verschillende ) ze zeggen steeds dat alles inorde is , kreeg ook al eens zo een bakje mee en meten maar 7 overslagen en duidelijk degene die ik voelde . soms heb ik dagen 0 last , soms dagen na elkaar ( maar nooit dan meer dan 10 op een dag ) maar iedere overslag is voor mij een gekte , ik ben daar zo bang van dat mijn hart het zal begeven , ik iets zou krijgen , hartinfarct, hartstilstand,....ik drink ook niets meer van alcohol sinds jaren , geen chocolade , maar uiteindelijk heb ik het nog steeds , dus dit kan het toch niet zijn ? mijn cardioloog wou geen medicatie geven omdat ik dan mss zou draaiingen enzo hebben enfin , andere klachten dus ! ik zat een tijd wekelijks ( of meermaals ) bij de huisarts , was bang alleen te zijn thuis , durfde geen winkels , reizen enzo meer te doen , allemaal uit angst daarvoor.soms rond mijn menstruatie last dan zou je denken daar is het van , maar even goed week erna ook zo .van waar komen die ? ik deed ook al begeleiding voor mijn angsten ervoor . AL stukken beter . maar ik wil weer voluit leven , op reis gaan met het vliegtuig , genieten met de kinderen ....kunnen deze nu echt geen kwaad ? moet ik nog eens een controle doen bij de cardio ? alvast bedankt!

  0
 • B V avatar
  Ik heb al jaren klachten van PVC's (en soms non sustained VT van 5 tot 15 slagen.) Ze komen allen uit 1 punt. Het aantal is 1% zijn maar omdat het aantal tijdens een holteronderzoek gemeten wordt over een langere periode zakt het gemiddelde weer onder die 1%. Is ablatie dan toch echt geen optie?

  0
 • L P avatar
  Sorry voor het late antwoord... Ik ben ondertussen terug bij mijn hartspecialist geweest. De ablatie staat gepland en ik mag deze week met nieuwe medicatie beginnen. Apocard retard 150mg (1 per dag)en Lodixal 240mg (1/2 per dag).Iemand ervaring met deze medicatie?

  0
 • L D avatar
  mevrouw,Ik schrik van de behandeling met medicijnen en andere middelen die u wordt toegediend.Zowel de ritmestoornis bij de AV-knoop, als (in veel gevallen) de zeer frequentie overslagen zijn blijvend te behandelen met ablatie. De kans is dan heel groot dat u zich niet meer hoeft te behandelen, waardoor u zich een apotheek of een slijterij voelt.

  0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy