// Zorg algemeen

extrasystolen

Sinds september heb ik ook last van overslagen. Na in december 's. Nachts wakker te zijn geworden met constante overslagen, de volgende dag naar de huisarts gegaan. Toen ze naar mijn hartslag luisterde was deze wat onregelmatig en heeft de huisarts een ecg gemaakt. Hartslag was wel snel 140 pm maar dat was ws door de angst. Week erop een 24 uurs holter gehad. Uitslag op 5000 slagen, 2 pacs en 3 pvc welke volledig onschuldig zijn volgens de huisarts. Maar de dag van de holter heb ik dus zelf niets gevoeld. Dus is dit wel betrouwbaar? Is wat ik wel voel dan ook automatisch onschuldig? Nu heb ik iedere dag meerdere keren last en ook meerdere overslagen na elkaar. Ze worden ook steeds heftiger. Ik word er zo angstig van en vraag me af of er echt niets ernstigs is. Overal lees ik dat ze geen kwaad kunnen in een gezond har, maar hoe weet ik of ik een gezond hart heb? Er is alleen een ecg en holter onderzoek gedaan. Is dit voldoendE om te weten dat mijn hart gezond is? Mijn huisarts heeft me aangeraden psychosomatische fysio te gaan volgEn. Nu draag ik een linkeronderarm prothese omdat ik mijn linkeronderarm mis en vraag me ook af of mss een verkeerde hhuding de extrasystolen kan uitlokken of een verkeerde ademhaling? Ik moet ten slotte mijn dochter van 2 toch anders tillen dan iemand met 2 handen, dus kan me voorstellen dat er iets overbelast is. Maar of dit de extrasystolen kan uitlokken? kan iemand me adviseren wat te doen?

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


13 REACTIES

  • M V avatar
    Als extra's weer blijven toenemen kun je altijd met je cardioloog overleggen of een ablatie herhaald moet worden.

    0
  • N R avatar
    Ik heb sinds 4 jaar last van hartoverslagen. Ik had er 15.000 en daar ben ik in december 2013 ook voor geableerd. Sindsdien heb ik er steeds minder en sinds een paar weken zelfs dagen ertussen dat ik geen hartoverslag voel. Nu heb ik sinds 2 dagen een hele eng gevoel: ik krijg een hele ‘harde’ overslag die direct gepaard gaat met een verkrampt, wurgend gevoel in mn hart (het gevoel bevindt zich op exact dezelfde plek als de PVC). Dit trekt dan direct door naar beide armen een stekend gevoel in de armen alsof ik stroom krijg… ik begin dan ook hevig te zweten en heb grote doodsangst. Mijn vraag is of deze gewaarwording kwaad kan? Ik moet er wel bij zeggen dat het verkrampt, pijnlijk gevoel er alleen is tegelijk met een extrasystole en nooit los ervan.

    0
  • M J avatar
    Ik heb de betablokker slechts 2 weken ingenomen en had in die periode inderdaad geen last van bijwerkingen. Maar is inname van betablokkers ook gezond op lange termijn?(gedurende 50 jaar bv). En is er ook geen gewenning van het lichaam?Ik ben slechts 27 jaar en het vooruitzicht om mijn ganse leven medicatie in te nemen lijkt mij niet echt prettig.Ook ben ik intensief wielrenner en merkte in die periode dat mijn hartslag zo'n 10 slagen lager lag bij maximale intensiteit. Wat mijn prestaties natuurlijk negatief beïnvloed.

    0
  • M V avatar
    u geeft aan binnen twee dagen al effect te hebben van bisoprolol, maar dat u deze niet inneemt, omdat u dat niet nodig vindt. Het is goed om te horen dat dit medicament werkt bij u. En als u geen last heeft van bijwerkingen en zich juist beter voelt, misschien toch maar door gaan?!?

    0
  • M J avatar
    , bedankt voor je antwoord. Dit is inderdaad hoe ik ze ook voel. Maar ik ervaar ze heel heftig.

    0
  • M J avatar
    , Hartelijk dank voor uw reactie. Maar wat ik voel zijn wel degelijk extrasystolen. Dit is ook vastgesteld via een uitgebreid medisch onderzoek. Verder ben ik ook 100% overtuigd dat ze onschuldig zijn. Mede door de uitstekende informatie van Dr begrijp ik goed wat de extrasystolen zijn en dat ze geen invloed hebben op de verdere werking van het hart. Maar het probleem dat ik vooral heb is dat ik moeilijk met het "gevoel" om kan. Het lijkt alsof mijn adem afgesneden wordt. Ze komen op de meest onverwachte momenten, het is dus niet dat ik er constant mee bezig ben. Ik doe reeds mijn ganse leven aan sport. Het is mogelijk dat mijn hart hierdoor krachtiger slaat en ik een overslag als heftiger ervaar dan anderen. Ik ban al chocolade, cola, koffie, thee maar nog steeds heb ik (echter maar heel af en toe) een overslag.P.S. Medicijnen helpen in mijn geval heel goed. Tijdens het medisch onderzoek had ik duizenden boezemextrasystolen. 2 dagen na innamen van bisoprolol had ik geen enkele overslag meer. Maar ik vind het niet verantwoord om dit verder in te nemen gezien de geringe aantal oveslagen.

    0
  • F P avatar
    , jij vraagt hoe ik een overslag ervaar, dat is moeilijk uit te leggen.Simpel gezegd komt het er op neer dat ik het gevoel heb dat mijn hart stopt en dan ineens toch weer begint met twee snelle slagen achter elkaar.Maar zoals ik al vertelde, ben ik er al die jaren al zo aan gewend geraakt, dat ik er eigenlijk niet meer op let.Ik hoop dat dit een antwoord is op je vraag.

    0
  • F S avatar
    Als ik je vraag en je latere reacties lees dan denk ik dat je wel overtuigd bent van het feit dat extrasystolen (zoals we een overslag noemen) niet gevaarlijk zijn. Maar dat je er nog niet van bent overtuigd dat wat jij erv wel extrasystolen zijn. Ook maak je je volgens mij zorgen of je hart verder wel gezond is. Ik denk dat het goed is om hier opnieuw met je huisarts of cardioloog over te praten. Wat betreft het behandelen van overslagen is eerder op Hartvolgers aangegeven dat deze overslagen vaak niet op medicijnen reageren. Wer mensen meer dan 10.000 overslagen per dag hebben en er is vastgesteld dat ze van een punt in het hart afkomstig zijn dan kan iemand met een catheterablatie worden geholpen hieraan.Letten op voedingsmiddelen zoals koffie, alcohol en smaakzout kan soms helpen.Ik wens je succes

    0
  • M J avatar
    , puur uit nieuwsgierigheid, maar hoe ervaar jij een overslag ?

    0
  • F P avatar
    Toen ik in jouw reactie las dat je er duizenden per dag had, ben ik ook maar eens gaan rekenen. En ook ik kom inderdaad wel aan duizenden per dag.Maar toch voel ik mij echt wel op mijn gemak, ondanks jouw verzekering dat ik me niet op mijn gemak zou moeten voelen. Waarschijnlijk komt dit gewoon door het feit dat ik ze al veertig jaar heb en eraan gewend ben geraakt. Ook al voelt zo'n overslag niet prettig!Dus mijn advies aan alle mensen die er last van hebben: het kan geen kwaad, het is zoals de cardiologen zeggen ongevaarlijk, dus probeer het te accepteren en toch gewoon van het leven te genieten.

    0
  • M J avatar
    Een jaar geleden had ik ook last van overslagen. Duizenden per dag. En ik kan je verzekeren als je iedere overslag voelt je geen minuut op je gemak bent. Ook al zijn ze onschuldig, ze blijven je aandacht trekken omdat ze zo frequent aanwezig zijn, en houden je tegen om je dagelijkse activiteiten uit te voeren. Ik blijf het merkwaardig vinden dat de medische wereld hier relatief machteloos tegenover staat. Vooral aangezien een heel groot aantal mensen hier écht last van hebben.

    0
  • F P avatar
    Waarschijnlijk ben ik niet de aangewezen persoon om te adviseren, maar ik wil toch even reageren.Als ik het stukje lees, voel ik een flinke onrust en angst. Iets wat heel erg jammer is, juist omdat dit niet nodig is.Zoals al aangeeft heeft ieder mens extra overslagen. Alleen voelt de ene persoon dit wel en de ander niet. Zelf voel ik ze al jaren; vanaf mijn 1ᵉ open-hart operatie ruim 40 jaar geleden (aangeboren aorta probleem). In het begin schrok ik er ook van, maar nadat mijn cardioloog mij destijds gerustgesteld had, heb ik ermee leren leven.Ook al voel ik ze nog steeds dagelijks, ik er geen aandacht aan en ben absoluut ook niet bang dat er door die overslagen iets fout zou gaan.Inmiddels heb ik 3 open-hartoperaties, 5 ablaties en 29 cardioversies achter de rug en let absoluut niet meer op die overslagen, maar geniet gewoon van het leven zoveel als ik kan!!

    0
  • A M avatar
    Extrasystolen kunnen een probleem zijn als je ze gaat voelen. En als je er bang voor bent voel je er nog meer en wordt je nog banger, etc. Feit is dat elk mens ze heeft. Sommigen meer dan anderen. Maar ook is wetenschappelijk vastgesteld dat ze ongevaarlijk zijn bij een verder normaal hart. Een normaal hart is een hart van iemand die bij lichamelijk onderzoek geen afwijkingen heeft en bij wie het ECG normaal is. Vaak wordt ter bevestiging nog een echo gemaakt. Soms is psychische ondersteuning nuttig om het cirkeltje van de angst te onderbreken. Als er heel veel extra's zijn is soms een ablatie (wegbranden) nodig. Met u armprothese heeft het niets te maken

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy